2023-01-16
鋪面設計有格調,浪漫燈光,Bar枱開揚,好有興趣入去坐下傾下計呀。呢度嘅signature cocktail 啲名好特別㗎,我地揀左2杯有趣嘅。Wagashi 紅豆係Hojicha 加vodka,一入口就係強烈嘅vodka味,之後嘅hojicha taste慢慢滲出黎,口腔入面有齊茶香酒味,好特別Tart-Too 蛋撻外表同蛋撻真係有幾分相似,上面嘅foam係creamy butter flavour, 飲落rum唔會太搶,飲落好順口。飲野就當然唔少得佐酒小食啦。松葉蟹肉柚子沙律主要材料係中華沙律,柚子汁特別開胃,蟹肉唔吝嗇,唔錯嘅開胃菜。日式前菜拼盤我好喜歡當中嘅燒雞泡魚乾,煙煙韌韌有咬口,但唔會太乾。燒明太子嘅鹹香,配合青瓜片,口感一流。酒盜芝士,酒盜係以魚內臟鹽漬而成,鹹香十足,配合香滑cream cheese一齊食,味道好夾,佐酒前菜簡直一流,感覺份量太少,食唔夠喉。厚燒牛舌牛舌夠厚實,唔需要好重嘅調味,只要少少鹽燒,牛嘅油脂香已經好突出,大力推薦。餐廳位於尖沙咀鬧市中,鬧中帶靜,絕對係放工chill下嘅好選擇。
Wagashi 紅豆
Tart-Too 蛋撻
飲野就當然唔少得佐酒小食啦。
松葉蟹肉柚子沙律
日式前菜拼盤
我好喜歡當中嘅燒雞泡魚乾,煙煙韌韌有咬口,但唔會太乾。
燒明太子嘅鹹香,配合青瓜片,口感一流。
厚燒牛舌