2020-11-09 460 浏览
大食妹襯住weekend同同事約埋去銅鑼灣燒肉之前係Instagram見有人推介柞木炭家, 大食妹好心動, 雖然有少少貴, 但一於奢侈一次我哋嗌左份王道二人套餐前菜有大醬蘿蔔牛舌, 燒烤配料有是日雪下覓炙四款配黑毛豬五花肉同紅蝦配大墨魚, 主食有海鮮豆腐湯, 仲有是日精選甜品, 超級豐盛呢<前菜>每次食韓國菜, 最期待嘅其中一定有餐廳嘅前菜柞木炭家嘅前菜有五款, 大食妹最鍾意佢嘅茄子同海帶, 前者水分飽滿, 後者酸酸地好開胃<大醬蘿蔔牛舌>除左餐廳嘅前菜外, 我地嘅套餐都有跟前菜大醬蘿蔔牛舌牛舌軟嫩入味, 味道唔錯<新鮮生菜>係燒肉前, 待應會先上新鮮生菜俾你包肉食, 減輕油膩感<日雪下覓炙四款配黑毛豬五花肉>日雪下覓炙四款分別係和牛牛胸腹肉、和牛牛板腱肉、韓牛牛肩肉同方切和牛, 和牛雪花超靚輕輕一燒油脂噴發, 入口即溶, 幸福感好高黑毛豬五花肉都肥瘦適中, 夾係生菜裏面食, 口感更好<最上等牛肋骨(原味)>大食妹係食肉獸, 一盤肉又點可以滿足到大食妹呢我地再加配左最上等牛肋骨, 牛肋骨放係迷迭香上頭小烘後
大食妹襯住weekend同同事約埋去銅鑼灣燒肉

我哋嗌左份王道二人套餐

<前菜>
每次食韓國菜, 最期待嘅其中一定有餐廳嘅前菜

<大醬蘿蔔牛舌>
除左餐廳嘅前菜外, 我地嘅套餐都有跟前菜
大醬蘿蔔牛舌牛舌軟嫩入味, 味道唔錯

<新鮮生菜>
係燒肉前, 待應會先上新鮮生菜俾你包肉食, 減輕油膩感

<日雪下覓炙四款配黑毛豬五花肉>
輕輕一燒油脂噴發, 入口即溶, 幸福感好高
黑毛豬五花肉都肥瘦適中, 夾係生菜裏面食, 口感更好

<最上等牛肋骨(原味)>
大食妹係食肉獸, 一盤肉又點可以滿足到大食妹呢
我地再加配左最上等牛肋骨, 牛肋骨放係迷迭香上頭小烘後香氣四溢, 沾上大醬味道更好

<紅蝦配大墨魚>
除左肉食外, 套餐仲有海鮮
紅蝦烤落好香口, 而大墨魚就好厚切, 幾有咬頭

<海鮮豆腐湯>
海鮮豆腐湯飲落暖胃, 豆腐水嫩, 仲好足料, 有蜆、蝦、金菇等等

<是日精選甜品>
我地果日嘅是日精選甜品係紮實嘅蜜糖蛋糕
雖然比較樸實, 口味微甜, 大食妹都好鍾意