2017-10-30
聽朋友講在深水埗開左間西餐,新開左兩個月,所以黎試下。我同老公訂左8點食晚飯,Menu有好多選擇,仲有是日推介,日日唔同款架!我地叫左半打法國皇室生蠔送一杯白酒或紅酒、Fifty fifty大磨菇、Dinner set 煎羊架配薄荷燒汁、煎鵝肝牛柳配紅酒汁、綠茶鮮奶。食物好快就黎哂,影相都黎唔切😅講返食物味道,跟餐的蒜香薯蓉湯好香,食到有薯蓉味,稀杰到剛好。生蠔好新鮮大隻,比較salty,不過已切好,一啜就食到。大磨菇要推介,夠多汁,芝士夾黑松露 的味道剛剛好。羊架和牛柳都是要五成的,切落去似3-4成,不過有鎖得住肉汁,又唔濃,紅酒汁和薄荷燒汁都好夾D肉,調得唔錯,鵝肝都大塊,只是個心不夠熱。綠茶鮮奶上面加左Cream,所以滑上加滑,綠茶味重,啱哂喜歡綠茶的朋友。服務員好有禮、細心、又有笑容,環境好舒適,有不同款式的枱和櫈的配搭,配上音樂,感覺好輕鬆。我會再幫親架,因為手工啤同意粉都未試呀!😋😋
我會再幫親架,因為手工啤同意粉都未試呀!😋😋