2006-02-28 7 浏览
由於星期六食齋食唔飽, "硬"係争少少, 所以決定轉戰去食腸粉, 五個人去咗食評非常好嘅堂記腸粉專門店, 其實呢到一d都唔難搵, 只要有張地圖就會好快搵到.坐底即叫:菜乾豬骨粥- 嚟到嗰陣時聞到好香, 有一大件豬骨, 菜乾都幾多, 味道好好, 唔會太淡, 不過如果可以杰番少少就最好, 因為我好鐘意食杰粥齋腸- 皮好滑好薄, 齋腸都可以整得咁好味燒鴨拼豬潤- 必叫, 兩隻味都好突出, 係一個好好嘅組合, 下次試下分開叫睇吓會有咩感覺魚片拼鮮蝦- 魚片ok, 蝦大隻彈牙, 不過如果連少少魚骨都驚嘅朋友就唔好叫魚片喇, 因為都食到唔少骨呢度其實都唔係淨係得腸粉同粥, 我見阿叔喺度哎有炸兩呀, 皮蛋呀, 糯米飯呀, 碗仔翅呀, 下次一定會試豉油都做得好出色, 甜甜地又唔咸, 但奇怪全部腸粉都係即叫即做, 但係嚟到嗰陣時又唔係咁熱, 只可以叫做暖, 不過就真係好好味
坐底即叫:

齋腸- 皮好滑好薄, 齋腸都可以整得咁好味