2019-03-10
特別日子就梗係搵個好地方食飯啦。今次就同屋企人一齊嚟到Shine 難得呢度個環境係 情侶來又啱 ,同屋企人來都啱, 三五知己一齊來都啱。地方好闊落舒服。平日晚餐就差不多客滿,記得要預位。西餐主菜有 牛扒 ,龍蝦,豬肋骨,海鮮。Risottos & Pasta 甜品湯小食都有。凱撒沙律 $78生菜爽脆,麵包粒夠脆 加埋個醬汁 唔錯 新鮮!因為今次人多所以專誠試下佢嗰個重量級牛肋骨 $498, 有成35oz ,份量好多㗎!!我哋四個人都勉強食得曬 但我估五至六個人分都仲可以👌有成條🐮骨,燒得好香 😍值得一讚嘅係我哋要七成熟,切開你睇下~~真係七成剛剛好!!中間係粉紅色但係冇血水, 通常要係去啲有咁上下質素嘅西餐廳先至做到👍 另外一碟裏面有三種醬汁分別有海鹽, 紅酒汁同埋燒汁。三文魚扒配香草忌廉汁$238 我真係冇幾可食到三文魚扒係熟嘅但係係唔鞋嘅 。呢度嗰個三文魚係煮得剛剛熟入面有一點生,所以竟然係熟得來係滑既。食完呢兩個主菜之後, 呢度個廚師一定係有經驗既西廚。呢度有個 明太子海膽意粉 $188係 openrice 一片好評 ,所以決定試下。 意粉個汁覺得好好 creamy得嚟又唔會太油
平日晚餐就差不多客滿,記得要預位。
西餐主菜有 牛扒 ,龍蝦,豬肋骨,海鮮。
Risottos & Pasta 甜品湯小食都有。
凱撒沙律 $78
生菜爽脆,麵包粒夠脆 加埋個醬汁 唔錯 新鮮!
三文魚扒配香草忌廉汁$238
食完呢兩個主菜之後, 呢度個廚師一定係有經驗既西廚。
呢度有個 明太子海膽意粉 $188
係 openrice 一片好評 ,所以決定試下。 意粉個汁覺得好好 creamy得嚟又唔會太油膩 加埋魚子有少少鹹味 海膽係非常鮮甜 估唔到西餐廳嘅海膽都有咁嘅質素。
有好嘢食當然要配番啤酒啦
生啤叫左兩杯Asahi & 1668。個人就比較鐘意1668 鐘意佢有花香味。
生啤配牛肋骨真係人生一大美事呀♥