2022-01-23
今晚約咗朋友行荔枝角啲D2,行到明愛附近發現呢間隱蔽嘅木系cafe。店裏裝修都好靚,以木系為主,可見老闆細心設計過,雖然店面細細但不會令人有侷促嘅感覺環。正面主要係老闆一人負責,所以製作時間需時,請耐心等候。首先要左帶子刺身薄片做前菜,呢款好考刀功,夠哂薄同新鮮!之後要咗阿根廷紅蝦扁意粉,蝦肉夠彈牙!另外要主菜一款係香煎盲曹魚柳,配上奶油汁,魚柳充滿奶油香,好特別,底下配上薯蓉口感順滑。另一款要美國封門牛柳,呢款超推介。牛柳份量頗多,肉質腍嫩,火候恰到好處!另外飲品要左店員推介嘅焙茶latte,呢個超驚喜,焙茶味濃郁,值得一試。仲有唔同花茶比大家選擇。以小店來講佢嘅食物質素好高超,原來老闆係曾經做過國泰貴賓室大厨,因為疫情而要自立門戶。地理位置雖然唔會太就腳,但以食物質素同老闆嘅用心服務來講推介大家好值得一去,不坊支持下呢類街坊小店。