2020-06-09 39 浏览
話說想食喜鍋好一段日子,因為都比近大街,所以周末有活動就有些微影響。呢個周六我地去旺角睇玩具,打去撞下彩竟然有位,我地柯打左招牌花膠鯊魚骨膠原沙鍋,送甘香泡飯,沙鍋送上飲兩碗湯先,兩人食花膠量算好多,話明骨膠原就唔只花膠咁簡單,仲有雞腳同豬腳兩位代表,煲左一晚最後食豬腳同雞腳啖啖膠質,勁正呀!除左湯底料我地仲柯打左頂級安格斯牛頸脊,呢個部位唔肥,唔韌,兩人叫一小碟剛剛好。再黎一碟秘製芝士墨魚丸,店員話店內所有丸類都係手打,加埋流心芝士,一咬就咇出黎,要小心食呀。蟹籽墨魚油炸鬼即叫即炸,新鮮熱辣食,油炸鬼上有有彈牙墨魚滑,上面灑上蟹籽,香口彈牙一身,推介餐前小食點佢!

2020-05-30