2020-09-26 1660 浏览
French night •Bellota Iberian ham •Boston lobster •Duck foie gras•Australian M5 Wagyu beef rib eye •Raspberry Panna cotta Coffee or Tea-有驚喜嘅法國菜,頭盤係西班牙風乾火腿,配左蕃茄蜜瓜同沙律,食落感覺好Fresh , 第二道菜波士頓龍蝦係我全晚嘅至愛,未食已經覺得個賣相好靚,上邊隻龍蝦啖啖肉,原來下邊係一個燉蛋用咗馬賽魚湯煮,仲加咗啲椰香泡沫,冇諗過下邊燉蛋開頭仲以為係龍蝦湯,夜香配燉蛋成件事又香又滑,第三道菜係法國鵝肝,唔會淨係鵝肝咁簡單,用咗千層酥皮夾着鵝肝再配埋無花果陳醋,鵝肝甘香,一口一口慢慢溶化在口中,食完個鵝肝都開始飽飽地,主菜就係澳洲M五和牛肉眼,五成熟,唔韌有肉味,又唔會太肥,好欣賞佢啲伴菜,紅菜頭好甜,仲有粟米芯,萵筍,紅蘿蔔,蘆筍,扁豆,最後個甜品好靚, 紅桑子奶凍和開心果慕絲配柚子雪葩,最後仲有咖啡茶,非常豐富全部都啱我胃口!呢個晚餐set非常之超值好似淨係做到9月,10月有第二個Menu!
French night
•Bellota Iberian ham