2017-04-08 904 浏览
某周刋於網上介紹顴塘區新開嘅日式丼飯店,拍埋片講推介嘅旋風滑蛋雞扒飯同鴛鴦鰻魚飯(即汁燒同炸鰻魚)嘅製作過程,即刻約埋同事一齊試新嘢!小店有open kitchen、一張可坐約12位嘅大餐桌格局。我一早已鎖定要試佢個旋風蛋包飯,先來送上個充滿蝦味嘅麵豉湯,正😋之後可以全程睇住廚師喺open kitchen點整我個旋風蛋包飯,同網上條片一樣咁吸引!半熟嘅旋風滑蛋,食落充滿蛋味之餘,仲混埋少少酸汁,白飯都加咗d酸味,感覺清新無咁溜,雞扒亦烤得好味!成個丼味道亦比其他一般餐廳嘅丼飯特別,真係好味!咪以為望落個碗唔係好大,食落真係飽,同行男同事都話夠飽,其他同事就有d食鰻魚飯,有d試魚生丼,個個食完都話唔錯,我食完就想再來encore喇😬👍

2017-03-27