幫朋友去完舊大埔警署影相,去附近搵食~~呢間舖真係好隱蔽,收埋喺街尾極唔顯眼,全靠門口有個姐姐做介紹我先會入咗去。環境:舖頭細細,得五六張枱,好彩啱啱兩點完咗打工仔食飯時間,睇住D人走先至有位。食物:淨豚肉拉麵$75, 叫套餐加$5有小食同汽水, 梗係加啦!! 我叫咗個豚肉拉麵餐$80,再加$5揀味噌湯底~ 麵嚟嘅時候,哥哥仔鄭重推介呢個辣菜,係佢地上午自己炒嘅,落少少吊下味,真係好食,有heart。呢個湯我好鐘意,好有日本食嘅味道,好濃好厚嘅味道,但又會油淋淋 。薄切嘅豚肉肥瘦啱啱好 (我肥妹唔怕,最鐘意肉有少少肥膏),如果佢嘅麵係粗拉麵就完美。小丸子入面嘅墨魚粒唔係超大,但係真係即叫即整,外面燒得微硬、少少脆,入面居然係啱啱好謹謹熟,好好食呀~最後飲到枝裝可樂,係驚喜既,做個肥肥嘅結尾,$85一個午餐唔係平,但食到日本風味都值得~服務: 整體服務友善,上菜需時,應該係因為即叫即製,所以要等一等~ 特別欣賞熱情的職員推介~
幫朋友去完舊大埔警署影相,去附近搵食~~

環境:

食物:
我叫咗個豚肉拉麵餐$80,再加$5揀味噌湯底~

豚肉味噌拉麵套餐

薄切嘅豚肉肥瘦啱啱好

服務:
整體服務友善,上菜需時,應該係因為即叫即製,所以要等一等~
特別欣賞熱情的職員推介~
豚肉味噌拉麵套餐