Cambo ขุนทอง (The ONE)

2019-02-13 289 浏览
Cambo, 见到门口排哂长龙, 好彩我地醒目有book位, 如果唔系就真系有排等啦生虾, 系食泰国菜必点既, 食生虾除左个虾要新鲜之外酱汁都系一个好重要既因素, 呢度既酱汁做得好好蒜头好细心地已经切到好细粒, 再加埋小红椒同青椒 (唔识食辣既朋友可能要整走d椒啦)酱汁酸甜度同埋辣度都控制得好好, 虾又够生鲜, 好味!明炉大蚬锅, 呢个菜式做紧promote, $100都唔使上菜时仲有火KEEP住个温度, 除左大蚬之外仲有芹菜, 肉碎, 姜丝等配料个汁酸酸甜甜好开胃, 最后我地连D汁都当汤饮埋明炉乌头都系食泰国菜好多时都会点既菜式, 呢个配菜都有好多, 仲有埋粉丝添个汁系几好食既, 但系唔知点解呢条鱼好多骨, 我真系唔太食到, 因为平时食开果D都冇咁多骨炒通菜, 正常味道心血来潮好想饮红豆冰, 红豆唔会太硬或太淋, 椰汁味香, 唔会太甜, 但系冰多左D呢度上菜好快, 唔会食哂一样第二样先黎, 可以一次过食想食既朋友记得BOOK定位先啦
生虾, 系食泰国菜必点既, 食生虾除左个虾要新鲜之外
酱汁都系一个好重要既因素, 呢度既酱汁做得好好
酱汁酸甜度同埋辣度都控制得好好, 虾又够生鲜, 好味!
生虾刺身

明炉大蚬锅, 呢个菜式做紧promote, $100都唔使
个汁酸酸甜甜好开胃, 最后我地连D汁都当汤饮埋
泰式明炉大蚬锅

泰式明炉乌头锅

炒通菜, 正常味道
通菜

椰汁红豆冰

呢度上菜好快, 唔会食哂一样第二样先黎, 可以一次过食

想食既朋友记得BOOK定位先啦
2018-05-07