1K
2008-11-01 6 浏览
意尤未盡, 於是同好友食家"乜都放入窿"拿拿聲轉戰黎到呢間人氣食店, 呢間人氣食店真係兩位食家都未試過, 所以去到都幾期待!冇咩人龍, 於是拿拿聲柯打左兩碗細嘅, 咩野餸都冇加, 等到兩碗麵線到手, 師傅就加左少少辣蘿蔔同少少辣炸菜, 落左少少辣油添! 之後又再開餐, 先試一啖, 熱辣辣而味道都幾討好, 都幾好味, 攪勻d辣配菜再食, 發覺d配菜真係幾辣, 但辣得真係幾惹味, 唔錯; 而碗麵線嘅感覺就好似碗仔翅, 但口感比碗仔翅更正, 加上冇咩味精, 好味!總括黎講麵線質素頗好, 服務可以, 而價錢都幾抵食, 十二蚊一碗細嘅, 如果要加餸就再加錢, 都算幾抵食; 呢間人氣食店果然有一手, 雖然食完碗麵線師傅已經身水身汗, 但依然覺得物有所值, 算師傅孤陋寡聞, 點解麵線冇麵呢? 點解會係成碗湯呢? 不過真係好好味, 所以笑臉會比, 有機會一定會再黎!