2018-10-06
天氣漸涼,打邊爐就最岩,特別係一個人,最岩打一人邊爐環境坐得好舒服,地方好大,我來得早,人還未坐滿,如果唔係要等位未選好食咩鍋之前,最好先來個小食台式香腸HKD36食落去好好味,好香,好彈牙,唔會過鹹之餘帶點微甜之後點了個鮮奶茶HKD30用上鮮奶代替平常用的花奶,入口更香更好飲,茶跟奶比例剛好,不過如果甜味可以再淡一點更好鍋物選擇頗多,係花多眼亂之下,最終揀左招牌竹笙椰皇雞窩HKD128整個雞窩一端上來就好香椰子香氣配料好多,湯好入味,鮮甜而且唔會膩整個雞窩有椰子肉,腐皮,蜆,竹笙,鮮淮山,娃娃菜,嫩滑雞件,金菇,貢丸,飛魚籽魚蛋腸,蜂巢豆腐,粟米,粉絲,鳴門卷及蟹柳湯入口還有絲絲椰蓉,椰皇湯底完全滲入所有配料及雞肉雞肉好嫩滑,口腔充滿絲絲椰香而每個窩亦會跟一個白飯,真的很夠飽,我食量不大既人真的吃不完呢......整體最為喜愛是其椰子湯,好足料,氣味好香,不鹹不膩值得一嚐!
天氣漸涼,打邊爐就最岩,特別係一個人,最岩打一人邊爐
未選好食咩鍋之前,最好先來個小食
台式香腸HKD36
食落去好好味,好香,好彈牙,唔會過鹹之餘帶點微甜
之後點了個鮮奶茶HKD30
整個雞窩一端上來就好香椰子香氣
配料好多,湯好入味,鮮甜而且唔會膩
湯入口還有絲絲椰蓉,椰皇湯底完全滲入所有配料及雞肉
雞肉好嫩滑,口腔充滿絲絲椰香