(非会员)
2009-06-15 10 浏览
果日係tea time時間,成個圓方只有呢間食肆比較多人D,咪入去試下囉,見第一次嚟,就試下佢嘅招牌黃魚麪同排骨担担麪,曾經在上海滄浪亭吃過黃魚麪,但不太有印家了,只記得不過不失啦。今次當然無諗住相提並論啦!首先來的是黃魚麪,未食已經聞到一陣腥味,唉,已經食慾大減,不過算啦,我D friend成日話我係「百彈齋主」,諗住收斂下,食咗先再講,點知想夾D魚時,D魚幾舊黏埋一舊,好似未溶雪就攞去煮咁款,D魚入口即溶(即係好霉),D麪淋bet bet都算,但係完全無味,D湯飲落就覺得係用大量胡椒粉味去掩蓋D魚嘅腥味,唉......大嗱嗱58蚊一碗咁嘅麪......隻手好攰兼無心機再講喇!排骨担担麪D味道和麪質ok啦!不過我個friend話食完D排骨,喉嚨成晚感覺好「乸」喎!

2009-06-14