2021-06-05 93 浏览
之前去D2都係因為有啲咩特別市集先會去 又或者去嗰頭有嘢做先會去專登兜黎D2食嘢都係第一次😅估唔到呢度有咁多餐廳仲要一食就食到間咁高質嘅餐廳雖然唔大同埋要自助搵位 但係食物就真係吸引😋呢度係食魚生飯為主🍣淨係佢預設俾你揀嘅款已經有一大堆🤩更何況佢仲有得俾你自選配料配菜同埋揀個底層🥸救命真係揀咗10分鐘都揀唔到😂落完單之後 你會見到佢喺現場不食材俾你🥗所以其實可以睇吓佢個櫃嘅食材有咩吸引先揀 有實物為證😎🌈夏威夷四重奏 加泡菜 $108+$8“彩虹”配菜 勁靚!🌈即係代表三色椒🫑加番茄🍅青瓜🥒雖然我係唔食三色椒🫑嘅 但係為咗個顏色🌈照叫😍😍因為真係好靚🤩四重奏即係有 煙燻辣味三文魚🍣經典吞拿魚 泰式熟蝦🦐牛油果🥑 然後我自己再加咗泡菜😅佢嘅配料全部都好新鮮 隻泰式熟蝦仲好鮮甜 牛油果軟度又剛剛好😍另外底層揀咗沾烏冬🍜第一次食刺身唔係跟飯😂但係作為一個烏冬粉絲 有得揀烏冬梗係要揀烏冬😎但係出奇地夾 啲辣味加埋落烏冬度都好正😘仲要烏冬超級彈牙😍😍講真 成個bowl都係 #色香味俱全 打到卡 食材高質 超飽😋🥣自選 $86餸:蒜辣八爪魚🐙 西班牙蒜油熟蝦🦐配菜:蛋黃底層:沾烏冬加$25升級有溫

餐廳雖然唔大同埋要自助搵位 但係食物就真係吸引😋

🌈夏威夷四重奏 加泡菜 $108+$8

🥣自選 $86
餸:蒜辣八爪魚🐙 西班牙蒜油熟蝦🦐
配菜:蛋黃
底層:沾烏冬
加$25升級有溫泉蛋🥚昆布湯🍲甜品🍮
雖然呢一碗冇咁色彩繽紛 但係都超級好食😋由於兩個餸都係蒜🧄所以碗烏冬好重蒜味 八爪魚粒勁有咬口 西班牙算有熟蝦比起泰式熟客味道更濃😍而”蛋黃”配菜就即係有青瓜粒🥒菠蘿🍍蟹籽加埋蛋黃醬🤩mix埋一齊邪惡得來又帶點健康😂😂
另外完全估唔到佢個甜品會係蕨餅🥳想食好耐了🤣彈彈下 煙煙韌韌 加埋抹茶粉 perfect池💯🥰🥰

最後就係加$6要咗罐白桃汽水🍑雖然桃味果汁周圍都有 但係多數都係日本🇯🇵 呢隻係韓國🇰🇷我覺得係佢個飲品櫃入面最吸引嘅汽水🥤🤣🤣🤣