2018-06-10 80 浏览
我同男朋友最愛吃的正餐非拉麵莫屬,霸嗎曾經係澳門同男朋友食過味道都相當不錯,今次黎到tst,男朋友又想食麵食,就2説不話黎到呢到。係門口望下個menu,可能過左lunch時間,就人流無咁多,但值得一提ge係,係門口有個水機比人裝茶飲,仲要係凍茶,宜家天氣咁熱行到一身行,一路睇menu一路飲杯凍茶,十分解渴呀!睇睇下男朋友想試下新口味,所以決定入去一嘗雞叉燒味玉雞白湯拉麵同辛辣灸燒豚肉拉麵🍜落單方法同平時一樣有張紙比你係上面圈,有得揀辣度,粗幼麵,唯一不足係無無油揀。 雞叉燒味玉雞白湯拉麵 $ 88評分: 8/105分鐘左右就上菜,一黎到2話不説,先黎飲一啖湯,佢無我想像中的濃厚,同其他地方ge湯底不同,但食多2啖之後都夠味。麵質我揀左幼麵,掛湯能力不錯,最後食一啖雞肉,肉質幼滑,有燒香的味道,食得出係雞腿肉卷,仲有流心蛋都值得一提,咬開個蛋黃流出黎,是一個不錯的選擇。辛辣灸燒豚肉拉麵 $88 評分8/10男朋友重口味之選,豬骨湯底加上辣醬,湯底有兩三隻辣椒 更惹味。 豬肉半肥瘦燒香表面 相比起覺得雞更好食更嫩

雞叉燒味玉雞白湯拉麵 $ 88評分: 8/10

辛辣灸燒豚肉拉麵 $88 評分8/10