2018-07-08
今日放假同女朋友出咗街,去咗The one睇戲睇完戲有d餓,所以The one行咗陣,望到呢間而抹茶做主打,加日式料理既餐廳,都幾岩心水所以就入左去下午茶時間人不算多,位置寬躺舒服服務員介紹新Menu白燒鰻魚定食,其實有啲心郁郁想試,不過女朋友想食原味燒汁鰻魚飯,所以就冇叫到,唯有下次先再試!呢個就係我所講女朋友想食嗰個鰻魚飯定食,其實份量都幾多,又有飯又有一個細烏冬😱醬汁調得不錯,唔會太咸,鰻魚亦鋪滿成個飯面,好有之前係日本食鰻魚專門店既做法!不過份量真係幾多,最後食唔哂而我就叫左個冷烏冬定食,亦配有加州卷,三文魚卷成一套花既形狀,打反開後,好鬼大塊原來!跟餐甜品佢有好幾個選擇,我同女朋友就揀左唔同既黎試,兩個都好精緻,馬卡龍都好鬆脆!右邊係跟餐既茶,左邊係抹茶奶,好好飲,味道好濃郁!佢仲有好多唔同既甜品,不過今次個肚真係冇位再塞落去,下次先過黎再食😂
下午茶時間人不算多,位置寬躺舒服
不過份量真係幾多,最後食唔哂
右邊係跟餐既茶,左邊係抹茶奶,好好飲,味道好濃郁!