2019-08-15 49 浏览
同先生嚟一個簡單嘅二人晚餐, 我哋叫咗BBQ豬仔脾南瓜燴飯同卡邦尼意粉😋首先上枱嘅係好fresh嘅沙律, 加入咗薯仔同煙肉脆脆, 好match! 南瓜湯略嫌稀左少少, 但南瓜味好香濃豬仔脾烤得剛剛好, 肉質好嫩滑😋BBQ sauce 好香濃, 襯埋清新嘅南瓜燴飯, 剛剛好👍🏻唯一美中不足嘅係啲飯淋咗少少, 如果有咬口少少會更好意粉煮得剛剛好👍🏻必須要讚, 唔係間間餐廳都做得到, 卡邦尼醬汁鹹淡亦拿捏得非常適中, 配上明太子同蝦嘅鮮味, 非常唔錯飲品方面我哋叫咗水果茶同柚子蜜, 水果茶幾足料, 但味道偏淡, 而柚子蜜則中規中矩晚餐以一球朱古力雪糕作結, 雖然食得出唔係咩大品牌雪糕, 但好有心地將放雪糕嘅容器雪過, 所以食嘅時候雪糕係keep住咁凍👍🏻

南瓜湯略嫌稀左少少, 但南瓜味好香濃