2023-10-04 41 浏览
Tera(寺),店面裝修都好日系亦都好簡約。店內的日式紙燈籠同改良版既Tatami座位幾特別,中間有凹位係唔洗除鞋。食完成餐飯覺得牛油果咖啡配椰乳同比目魚墨汁意大利飯好有記憶點。好多細節位都好加分。洋食&咖啡都好掂!-晚市有提供二人Dinner set,性價比高($368)紅豆咖啡咖啡配椰乳 Red bean coffee椰乳+咖啡一直都係CP组合,加埋紅豆的口感一流。牛油果咖啡配椰乳 Avocado coffee (必試*)牛油果泥絲滑入口,覺得似Base 似Caramel Macchiato。亦係一試難忘的味道~好香滑~味道和諧。-明太子蟹肉意粉明太子蟹肉意粉日系咖啡室必見既常客。蟹籽唔腥,份量多。明太子忌廉醬又rich 又creamy,蟹肉碎都多。2個女仔食唔曬~比目魚墨汁意大利飯比目魚煎得皮脆肉滑。黑過墨汁既墨汁意大利飯都好正。食落超重芝士味,而且Risotto仲保留到外表軟滑但中心仍保留些微硬度的口感。Salad : 用黑醋底,前菜黎講份量好大。Cheese tart *2芝士味亦好濃郁,而牛油皮好香,份量岩岩好一個人食完唔會覺得好膩。

好有記憶點。好多細節位都好加分。洋食&咖啡都好掂!

晚市有提供二人Dinner set,性價比高($368)

紅豆咖啡咖啡配椰乳 Red bean coffee

椰乳+咖啡一直都係CP组合,加埋紅豆的口感一流。

牛油果咖啡配椰乳 Avocado coffee (必試*)

明太子蟹肉意粉

比目魚墨汁意大利飯

Salad : 用黑醋底,前菜黎講份量好大。

Cheese tart *2