餐厅: TERA (形點 I)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
【杜拜朱古力班戟疏乎厘🥞TERA寺⛩️】-之前同朋友喺佐敦食過一間Cafe叫【✨⛩️TERA⛩️✨】主打pancake疏乎厘😳估唔到佢喺元朗YOHO開咗間分店😻仲要推出咗近期好Hit嘅杜拜朱古力口味🥞冇理由唔試吓佢❣️-餐廳嘅裝修係木系日式風格😌仲有榻榻米添~食物方面有幾款意粉🍝意大利飯、all day Breakfast同埋肉類主食🍖當然唔少得甜品🧇招牌疏乎厘同埋窩夫😋有勁多種口味真係好難揀呀🤣🤣🤣-😋杜拜朱古力Pancake $158+1In case大家唔知咩係杜拜朱古力😳其實佢係開心果醬同中東傳統甜點「卡塔伊夫」(一種細絲狀嘅脆脆)嘅結合😌食落脆卜卜口感拉滿😜又不失香開心果嘅香味😻配合埋蓬鬆嘅疏乎厘pancake🥹👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻oh YES😋好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗-😋金莎榛子牛角包窩夫🥐$78+1呢款金莎牛角包窩夫😻上面真係灑滿金箔閃令令✨牛角包香脆鬆軟😙配埋香濃嘅榛子醬同忌廉😉呢個熱量真係唔講得少🤪但好味就唔理咁多!好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘-😋卡邦尼扁意粉🍝$128雖然女人係有甜品胃但係都要嗌返個正餐嘅😜嗌咗個卡邦尼意粉😳味道都唔錯,個忌廉味又幾香濃喎😌煙肉都夠鹹香🤣但係意粉就冇甜品咁驚
【杜拜朱古力班戟疏乎厘🥞TERA寺⛩️】

😋杜拜朱古力Pancake $158+1

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗

😋金莎榛子牛角包窩夫🥐$78+1

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘

😋卡邦尼扁意粉🍝$128

雖然女人係有甜品胃但係都要嗌返個正餐嘅😜嗌咗個卡邦尼意粉😳味道都唔錯,個忌廉味又幾香濃喎😌煙肉都夠鹹香🤣但係意粉就冇甜品咁驚艷啦~今餐嗌嘢飲有得減$12🍑
小編叫咗杯蜜桃柚子梳打(原價$48)梳打夠氣有淡淡蜜桃香味又唔會太甜😌

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘

📍 TERA寺⛩️
元朗:形點 I L1樓1075號舖
佐敦:廟街273-285號寶發大廈地下4號舖
大圍:圍方3樓320號舖
💸人均消費: $220
2025-07-16
#pb食在元朗 #pb日式系列 元朗日式梳乎厘班戟咖啡店🥞相信唔少人都聽過呢間日式梳乎厘Pancake店 佢係佐敦、大圍圍方、元朗Yoho Mall都有分店🥰 今次我去左元朗Yoho Mall店 店內裝修以白色、木系為主 環境唔大 有一邊榻榻米位置🤪 平日夜晚去到都有唔少人食 幾受歡迎👍🏻.佢主打日式梳乎厘Pancake 口味多達10款😍 晚餐有8款選擇 有沙律、Pasta、Risotto、Burger等😋 價錢$118-$218不等 包餐湯 / 沙律 另配正價飲品可加$12🥰 另外佢有個限定二人套餐 包頭盤、小食、主菜、甜品、飲品 價錢$498👍🏻🔹煙三文魚忌廉貓耳朵🍝好鍾意食貓耳朵😍 佢嘅貓耳朵口感微微煙韌 粒粒都沾滿忌廉😋 雖然口感唔算creamy 但味道幾好 唔會太漏👍🏻🔹香煎帶子大蝦墨汁意大利飯🦐推介❤️ 墨汁Risotto口感好rich 食落有微微鮮味、鹹香 會食唔停口😋 帶子、大蝦都好厚身、大隻 微微煎香後唔會好乾身 口感剛剛好😍🔹杜拜朱古力梳乎厘🥞推介❤️ 佢嘅賣相同餐牌圖片係完全一樣 好難得😍 疏乎厘Pancake好鬆軟 輕輕郁下都會搖下搖下 好治癒🤪 Pancake嘅蛋
#pb食在元朗 #pb日式系列
元朗日式梳乎厘班戟咖啡店🥞

🔹煙三文魚忌廉貓耳朵🍝

🔹香煎帶子大蝦墨汁意大利飯🦐

🔹杜拜朱古力梳乎厘🥞
推介❤️ 佢嘅賣相同餐牌圖片係完全一樣 好難得😍 疏乎厘Pancake好鬆軟 輕輕郁下都會搖下搖下 好治癒🤪 Pancake嘅蛋香味好濃郁 配埋杜拜朱古力、開心果碎 味道更加香濃 亦唔會過甜👍🏻

整體✨ 呢間日式梳乎厘Pancake店有多間分店 元朗Yoho Mall店裝修以白色、木系為主 環境雖然唔大 但幾舒服👍🏻 佢主打嘅日式梳乎厘Pancake口感好鬆軟 蛋香味濃郁 絕對值得一試😍

TERA (元朗) · 🤝🏻🤪
元朗元龍街9號形點 I L1樓1075號舖
📷餐廳位於形點I期一樓,店面呈開放式,裝修走日系系,以米白色牆紙同啡黑色木條做牆身,餐桌等用淺木色做主,座位仲有榻榻米揀,好似置身日本咁🤩🍴豆乳梳乎厘Pancake💰HK$128✨推薦指數:9/10呢款有3️⃣件原味梳乎厘,以豆乳醬鋪面,灑滿黃豆粉,再放上一串白玉,旁邊放上黃豆蕨餅、紅豆蓉做伴碟,賣相可愛又岩打卡😍😍😍呢間嘅梳乎厘口感非常鬆軟,又唔會好似食緊空氣咁,而且佢嘅蛋香味超濃,甜度適中🤤豆乳醬呈流心狀態,豆乳味香濃同黃豆粉好夾,食落唔會太漏,份量唔會多到浸濕哂啲梳乎厘,比例岩岩好🤭伴碟方面,黃豆蕨餅煙煙韌韌幾好食,紅豆蓉夠香甜,不過好似同豆乳唔係特別夾,分開食比較岩😆白玉口感硬身少少,配埋豆乳醬食唔錯😗另外有黑糖醬附上,不過👧🏻覺得本身豆乳醬都夠甜唔洗再加黑糖醬都得🤗👧🏻幾中意呢度嘅梳乎厘有唔同配搭好正💯💯💯整體份量唔算多,食完main 再嗌個甜品同朋友/另一半share 就岩岩好🤤下次有機會再試埋其他口味😋🍴香煎紐西蘭肉眼扒配燒汁💰HK$228✨推薦指數:7/10今次嗌咗5️⃣成熟🤗肉眼扒都幾大塊,面頭淋滿燒汁,切開裡面肉質呈粉嫩色,色澤幾均勻 ,食落牛味唔算重,但係肉質上就乾身咗,

🍴豆乳梳乎厘Pancake
💰HK$128
✨推薦指數:9/10
下次有機會再試埋其他口味😋

🍴香煎紐西蘭肉眼扒配燒汁
💰HK$228
✨推薦指數:7/10
今次嗌咗5️⃣成熟🤗
肉眼扒都幾大塊,面頭淋滿燒汁,切開裡面肉質呈粉嫩色,色澤幾均勻 ,食落牛味唔算重,但係肉質上就乾身咗,有啲位置煎過龍外皮硬硬哋咁😕
配菜焗得岩岩好,不過油咗少少,👧🏻建議都係食過意粉好啲🤣

🍴煙三文魚忌廉貓耳朵套餐
💰HK$128
✨推薦指數:8/10
賣相幾靚,煙三文魚卷成花🌹咁,每隻貓耳朵都掛滿忌廉汁,香濃唔會太膩,口感軟硬適中,配埋蘑菇增加口感😇
套餐可以揀餐湯或者沙律,今次揀咗餐湯「南瓜🎃湯」,飲落南瓜味幾香甜,濃稠度唔算好高,再濃啲會更好😆

🍴芒果大蝦田園沙律配炒蛋
💰HK$98+HK$18
✨推薦指數:8/10
沙律份量都幾多,大蝦新鮮彈牙,芒果非常香甜,配埋柚子醋酸酸甜甜咁好開胃😋
另外加咗炒蛋,賣相幾靚,唔會太熟太乾,蛋味香濃唔會太油😗
2025-04-17 1314 浏览
位於元朗形點I的「TERA寺」,係一間裝修充滿日本和風感覺的餐廳🍴限定二人套餐價值$498,當中包括頭盤、小食 、主菜、甜品及兩杯飲品是日餐湯忌廉蘑菇湯香滑濃稠,當中帶有粒粒蘑菇蓉,充滿蘑菇菌香,好好飲煙三文魚田園沙律配柚子汁雜錦田園沙律口感爽脆,清新健康,配上煙三文魚及柚子汁,頗開胃蒜香一口和牛粒和牛粒肥瘦適中,入口香軟,加咗洋蔥絲及蒜片一齊爆香,更添滋味煙三文魚忌廉貓耳朵肥美油潤的煙三文魚,滿有魚鮮味。貓耳朵粉口感軟硬適中,每粒都掛滿忌廉汁,濃郁美味日式味噌醬香烤比目魚比目魚加咗日式味噌醬一齊烤焗,充份保留咗魚肉香氣及鮮嫩口感,肉嫩多汁,非常好食雜錦瑪德蓮蛋糕伴雪糕瑪德蓮蛋糕雜錦口味包括:原味、伯爵茶、焙茶、抹茶。蛋糕翻熱後外脆內軟,濕潤可口,每粒都充滿茶香,唔會太甜;配上牛奶雪糕,絕妙配搭青提蜜瓜雪糕芭菲芭菲賣相好吸引!蜜瓜、青提、忌廉、青提啫喱、麥片及北海道牛奶雪糕層層疊,大滿足!芒果楊枝甘露甜美可口,有陣陣芒果及椰汁香,正呀熱焙茶鮮奶口感香濃順滑,滿有焙茶香,好高質

是日餐湯

煙三文魚田園沙律配柚子汁

蒜香一口和牛粒

煙三文魚忌廉貓耳朵

日式味噌醬香烤比目魚

雜錦瑪德蓮蛋糕伴雪糕

青提蜜瓜雪糕芭菲

芒果楊枝甘露

甜美可口,有陣陣芒果及椰汁香,正呀

熱焙茶鮮奶

口感香濃順滑,滿有焙茶香,好高質
2025-02-12 2764 浏览
經常經過Yoho 的Tera,看到餐牌上的pancake的確很吸引,剛好前幾天有空閒的時間,便來試試看。餐廳設計以日式寺廟為主題,在一旁配有榻榻米形式的座位,另外一邊則以深木色為主調,木柱上有一些日式插畫作點綴。招牌香煎雞扒煙肉牛角包窩夫伴沙律 $138面頭有煙肉、燒雞扒,有些胡麻醬,底下有牛角包窩夫,口感同味道上非常之夾,食到咁上下食埋側邊嘅沙律, 好fresh.香煎紐西蘭肉眼配青胡椒燒肉汁 $228肉眼我叫咗七成,記得要趁熱食,除咗牛肉味香濃之外,就算七成都幾Juicy, 青胡椒燒肉汁食落有啲似黑椒汁。法式燉蛋疏乎厘pancake 追加雪糕兩球 $138 +$28法式治療糖燉蛋味係我好鍾意食嘅一個味道,面頭嘅焦糖卜卜脆,配埋雪糕非常夾。一份pancake有3塊,份量都好足。蜜桃柚子茉莉綠茶原來蜜桃柚子,再加茉莉綠茶係會產生化學作用,香味甚濃,我好欣賞,下次我都要嗌。香蕉咖啡配椰乳有新鮮香蕉果肉喺底,配咗炭焙味咖啡,口味香濃,又Creamy, 最緊要係唔太甜。食評總結:環境非常有氛圍感,店員服務態度幾好,感覺好寫意,食物我最欣賞係pancake,飲品都唔錯,主菜兩個都係正常發揮,下

招牌香煎雞扒煙肉牛角包窩夫伴沙律 $138

香煎紐西蘭肉眼配青胡椒燒肉汁 $228

蜜桃柚子茉莉綠茶

香蕉咖啡配椰乳

食評總結:環境非常有氛圍感,店員服務態度幾好,感覺好寫意,食物我最欣賞係pancake,飲品都唔錯,主菜兩個都係正常發揮,下次約埋好姊妹食個下午茶都好喎。
  • 香蕉咖啡配椰乳
  • 法式燉蛋疏乎厘pancake
最近試咗Tera新推出的【杜拜朱古力梳乎厘】侍應一上枱,梳乎厘已經「動L~ 動L~」,睇得出好軟😍 口感綿密又輕盈,加上杜拜朱古力同脆脆的配搭,真係充滿層次感。用的比利士朱古力完全唔會覺得膩,食完之後極快就清盤,真係好好味!😈 【伯爵奶凍】茶味濃郁,焦糖漿唔會甜到死,茶香同奶香好完美平衡,成件事好舒服,夏天想食十個都冇問題!😍 仲有西日式主菜選擇:【香煎美國牛板腱伴薯菜】七成熟煎得剛好,肉質嫩滑,牛味重,收汁之後更加Juicy,真係好正!🤤 最後係【煙三文魚忌廉貓耳朵】。味道同調味都幾好,完全唔會漏;煙三文魚捲成花,打卡一流,真係靚!🌹
最近試咗Tera新推出的【杜拜朱古力梳乎厘】

仲有西日式主菜選擇:
【香煎美國牛板腱伴薯菜】

2025-07-06
  • 杜拜朱古力梳乎厘
4天前 0 浏览
今日為咗慶祝生日,上OpenRice見到這間餐廳,食物幾吸引,所以訂咗呢一間餐廳作慶生。可惜沒有留意餐廳環境和細則原來只有75分鐘。今日一行4人,叫左一份2人餐,3款小食同兩款pancake.餐湯:蘑菇湯- 淡而無味小食:蒜香一口和牛- 粒粒都軟軟淋淋,好香牛味➕:蜜糖雞翼- 外皮脆脆嘅蜜糖雞翼👌🏻➕:蟹肉他他- 新鮮蟹肉,味道不錯➕:香辣白酒煮蜆- 蜆好像是先灼熟再調味,味道一般👌🏻意菜:帶子,墨魚汁意大利- 意大利飯加了過量蒜粒,飯不像意大利飯般硬身,如果少返一點蒜粒味道會更好👌🏻主菜:紅酒燴羊膝- 羊膝很軟有微微的紅酒味甜品:雜錦馬德蓮蛋糕配雪糕- 4件馬德蓮(原味、伯爵茶、綠茶,朱古力)款款都好味➕:蜜瓜白桃烏龍疏乎厘pancake➕: 豆乳疏乎厘pancake- 兩款都食到各自嘅味道,整體口感都幾空氣飲品:烏龍咖啡啡- 飲不出烏龍的味道 :山茶花桂花椰子水- 只有桂花和甜總結:環境真係一般,坐在電梯旁進餐,感覺真係不太良好。最後:由於餐廳已沒有客人入坐,因為今次用餐時間超出預期❗️利申:沒有收到餐廳任何試食或款待,全部自費❗️

餐湯:蘑菇湯- 淡而無味

小食:蒜香一口和牛- 粒粒都軟軟淋淋,好香牛味

➕:蜜糖雞翼- 外皮脆脆嘅蜜糖雞翼👌🏻
➕:蟹肉他他- 新鮮蟹肉,味道不錯

➕:香辣白酒煮蜆- 蜆好像是先灼熟再調味,味道一般👌🏻
主菜:紅酒燴羊膝- 羊膝很軟有微微的紅酒味

➕:蜜瓜白桃烏龍疏乎厘pancake

飲品:烏龍咖啡啡- 飲不出烏龍的味道

:山茶花桂花椰子水- 只有桂花和甜

總結:環境真係一般,坐在電梯旁進餐,感覺真係不太良好。
最後:由於餐廳已沒有客人入坐,因為今次用餐時間超出預期

❗️利申:沒有收到餐廳任何試食或款待,全部自費❗️
庆祝纪念
生日
用餐优惠
試食活動
今次經過⛩️見到最新推出嘅「杜拜朱古力🍫梳乎厘pancake🥞」menu已經覺得好吸引🤩❗️平時經過都「忍口」無試,今日就一次過除咗pancake之外,試埋主食😆~ 🍫🥞杜拜朱古力Pancake:$158空氣感十足👍🏻,朱古力🍫同開心果醬再同小麥麵條#kataifi 結合,仲有士多啤梨🍓作伴。幾好食😋,整體嚟講唔係好甜🤩。🦀🍝明太子蟹肉扁意粉:$138蟹肉滿滿😍,再撈埋明太子🤤,完美融合🐱👂🏻煙三文魚青醬貓耳朵:$128貓耳朵煙韌,青醬勁掛汁,煙花文魚捲成玫瑰🌹,味覺同視覺上都滿足😎。🌶️香辣白酒煮蜆:$98非常惹味,食落唔係話好辣😋。啲蜆無沙👍🏻。凍日式焙茶鮮奶:$49凍蜜桃柚子茉莉綠茶:$48一份主食再叫正價飲品可享-$12優惠🤩總結:餐廳呈開放式,座位不多,但勝在有榻榻米座位同埋白色燈籠🏮吊燈,彷彿置身日本🇯🇵。雖然⛩️係pancake house,但我覺得無論主食定pancake都出色👍🏻🤤,大家快啲嚟試吓🤩。
杜拜朱古力Pancake

🍫🥞杜拜朱古力Pancake:$158
明太子蟹肉扁意粉

🦀🍝明太子蟹肉扁意粉:$138
蟹肉滿滿😍,再撈埋明太子🤤,完美融合
煙三文魚青醬貓耳朵

🐱👂🏻煙三文魚青醬貓耳朵:$128

🌶️香辣白酒煮蜆:$98
非常惹味,食落唔係話好辣😋。啲蜆無沙👍🏻。
香辣白酒煮蜆

煙三文魚青醬貓耳朵
香辣白酒煮蜆
  • 明太子蟹肉意粉
2025-07-14 0 浏览
第一次兩個人去食tea,叫左一個黑松露意粉+一個梳乎里,味道係好好食,但意粉分量好少,$108加一連飲品都算,心諗可能係tea所以分量先甘少….第二次5個人食lunch,叫左一樣既黑松露意粉$118加一有湯但不連飲品,到上意粉、意大利飯同牛扒既時候大家都嚇親,分量少得可憐,5個人叫左6個lunch set + 一個梳乎里 +一杯咖啡,最後結帳$1184係吾飽離開餐廳🥲🌟建議食正餐想飽肚既可以吾洗考慮,如果想食tea食甜品既都可以去,梳乎里係出色值得去試
黑松露意粉

2025-07-13
黑松露意粉
2025-07-12 0 浏览
人氣pancake house 日式cafe🥞☕️🍫🥞必食杜拜朱古力Pancake呢個Pancake真係邪惡到爆!厚身鬆軟嘅Pancake淋滿朱古力醬,甜度剛剛好。食一啖已經幸福到瞇埋眼!🍝黑松露野菌忌廉扁意粉黑松露香氣攻鼻到不得了!忌廉汁creamy得嚟唔膩,野菌又多又juicy,扁意粉吸晒松露同菌香,每啖都係享受。🦐🍝香辣櫻花蝦大蝦扁意粉大蝦爽口彈牙,櫻花蝦脆卜卜,撈埋啲香辣蒜片一齊炒,辣味慢慢湧上嚟,夠晒刺激!扁意粉煮得啱啱好!🐥🍟小食拼盤炸雞翼皮脆肉嫩,薯條外脆內軟,仲有炸蝦,樣樣都炸得金黃香口,點埋黑松露醬簡直冇得輸。🥭☕️芒果咖啡 Mango Coffee第一次飲芒果咖啡,估唔到咁夾!咖啡嘅苦澀俾芒果嘅甜香中和咗,飲落好清新,尾段仲有少少果肉,甜得嚟唔會漏。☕️Dirty層次分明,咖啡嘅醇厚同奶香一齊衝擊味蕾,飲到最尾會愈嚟愈甜,咖啡控表示滿意!
人氣pancake house 日式cafe🥞☕️
🍫🥞必食杜拜朱古力Pancake

🍝黑松露野菌忌廉扁意粉

🦐🍝香辣櫻花蝦大蝦扁意粉

🐥🍟小食拼盤

🥭☕️芒果咖啡 Mango Coffee

☕️Dirty
難得嚟到元朗,聽講呢間餐廳嘅pancake好受歡迎,而我日本本身有鍾意食日式西餐,一於嚟試吓。餐廳嘅日系裝潢,座位闊落,坐得舒服。而且午市套餐性價比高,平均 $100左右已經包含湯或沙律,同埋一杯飲品。我哋一行三人各自叫咗一個餐,分別係:⭐️黑松露惹菌意大利飯⭐️煙三文魚青醬貓耳朵⭐️原條鰻魚滑蛋牛角包窩夫半沙律全部都好唔錯,份量都好多。⭐️金箔 Nutella 疏乎厘班戟賣相真係好靚,pancake上邊有好多好多醬,每一啖都有濃郁嘅朱古力味,屋企人覺得太甜,我就覺得好正,係邪惡咗少少🙈,鍾意食甜嘢嘅朋友一定要嚟試👍🏻👍🏻📍TERA (元朗)元朗元龍街9號形點 I L1樓1075號舖

我哋一行三人各自叫咗一個餐,分別係:

⭐️黑松露惹菌意大利飯
⭐️煙三文魚青醬貓耳朵
⭐️原條鰻魚滑蛋牛角包窩夫半沙律

全部都好唔錯,份量都好多。

⭐️金箔 Nutella 疏乎厘班戟

📍TERA (元朗)
元朗元龍街9號形點 I L1樓1075號舖
2025-07-07 0 浏览
因為新會員有優惠 第一次一家去試食不過地方較淺窄 台與台之間較為接近點了套餐 但份量較少 但整體食物質素尚可新做會員有9折優惠但埋單時員工不會主動問🤷🏽‍♂️是否有會員
因為新會員有優惠 第一次一家去試食
不過地方較淺窄 台與台之間較為接近
點了套餐 但份量較少 但整體食物質素尚可

新做會員有9折優惠
但埋單時員工不會主動問🤷🏽‍♂️是否有會員
2025-06-27 159 浏览
今期流行一定係杜拜朱古力🍫 杜拜巧克力,靈感來自於中東傳統甜點Knafeh,並將其與牛奶巧克力、開心果醬和kataifi(一種細小的麵條狀酥皮)結合,創造出獨特的口感和風味。 迅速爆紅,引發全球熱話,各大品牌相繼類似的產品。 🥞寺 TERA 都推出杜拜朱古力疏乎厘pancake🥞,梗係要潮拜一下😋Lunch set 由$88起包餐湯🫕或沙律🥗可選$42內餐飲☕️或+ $9升級特飲🥤🐟麵豉汁煎比目魚$168魚皮煎得香脆,魚肉厚身啖啖肉。🍝明太子蟹肉扁意粉$128明太子醬鹹香,扁意粉掛汁。食完飯就食甜品,杜拜朱古力疏乎厘$158,質感鬆軟輕盈,充滿空氣感,杜拜朱古力脆脆口感,比利時朱古力香濃幼滑。青提蜜瓜雪糕芭菲$78麥片、青提啫喱、蜜瓜粒、忌廉北海道、牛奶雪糕。阿芙佳朵哈 Affogato 濃縮咖啡+雲呢拿雪糕。黃皮鳳凰單叢淡淡黃皮又飲到茶味。
今期流行
一定係杜拜朱古力🍫

Lunch set 由$88起
包餐湯🫕或沙律🥗
可選$42內餐飲☕️或+ $9升級特飲🥤

🐟麵豉汁煎比目魚$168
魚皮煎得香脆,魚肉厚身啖啖肉。

🍝明太子蟹肉扁意粉$128
明太子醬鹹香,扁意粉掛汁。

青提蜜瓜雪糕芭菲$78
麥片、青提啫喱、蜜瓜粒、忌廉北海道、牛奶雪糕。

阿芙佳朵哈 Affogato
濃縮咖啡+雲呢拿雪糕。

黃皮鳳凰單叢
淡淡黃皮又飲到茶味。
  • 杜拜朱古力疏乎厘
  • 青提蜜瓜芭菲
2025-06-25 171 浏览
📍 杜拜朱古力Pancake是日MVP首先個朱古力醬係有好濃郁的可可味而pancake空氣感十足再加埋杜拜朱古力脆脆地咁食落整體口感味道都好豐富😆.📍 明太子蟹肉扁意粉明太子味幾濃醬汁亦好creamy配埋蟹籽蟹肉一齊食係幾惹味同埋扁意粉好掛汁,啖啖都係滿滿的明太子味☺️.📍 麵豉汁燒比目魚比目魚燒到好嫩食落幾鮮而底下d薯菜亦索哂d燒烤味,唔錯💁🏻‍♀️.📍 葡萄梳打📍 芒果咖啡前者清清甜甜咁幾fresh後者比較重咖啡味,表現正常

📍 杜拜朱古力Pancake

📍 明太子蟹肉扁意粉

明太子味幾濃
醬汁亦好creamy
配埋蟹籽蟹肉一齊食係幾惹味
同埋扁意粉好掛汁,啖啖都係滿滿的明太子味☺️
📍 麵豉汁燒比目魚

比目魚燒到好嫩
食落幾鮮
而底下d薯菜亦索哂d燒烤味,唔錯💁🏻‍♀️
📍 葡萄梳打
📍 芒果咖啡

前者清清甜甜咁幾fresh
後者比較重咖啡味,表現正常
  • 明太子蟹肉意粉
2025-06-21 176 浏览
一向有食佢哋嘅甜品,覺得好出色,見今次出咗新口味即刻嚟試吓😋︎❤︎杜拜朱古力梳乎厘出色….比利時朱古力醬入口好順滑,可可風味深沉濃郁🍫招牌梳乎厘蛋香十足,好似食咗一嚿雲入口甘,軟綿綿好舒服🤤開心果絲真係有開心果味💚脆脆地好有口感︎❤︎限定二人套餐套餐包含二人份餐湯/沙律🐮蒜香一口和牛粒︎甜甜嘅日式燒汁為主要調味,牛肉粒吸滿汁醬好入味,而且炆住得好冧🐟煙三文魚忌廉貓耳朵貓耳朵特別在麵糰有一定厚度,所以食落夠曬煙韌,配上鹹鮮煙三文魚同忌廉汁唔會出錯🤣🦀明太子蟹肉意粉呢個好食到讚不絕口,明太子忌廉汁微辣Creamy,仲要每一啖都係蟹肉絲,好食到秒清碟嘅程度😱 🐚雜錦瑪德蓮蛋糕配雪糕甜品係呢個質素有點驚喜😳瑪德蓮蛋糕外脆內濕潤,四款口味各有千秋,但私心鍾意焙茶

︎❤︎杜拜朱古力梳乎厘

︎❤︎限定二人套餐