2017-08-12 138 浏览
觀塘嘅工業大廈就好多特色嘅美食, 今日朋友喺禮拜五嗰陣, 帶我去咗一間優質嘅上樓西餐廳, 價錢都算好實惠叫咗一個露斯馬利頂級西冷配燒汁, 呢個頂級西冷就係us prime⁠⁠⁠⁠個餐湯係由蘑菇打成嘅, 湯唔算太稀又唔算太傑, 適中之餘, 嗰個菇嘅味滲到口腔,aftertaste好強個餐包係一個係個豬仔脆脆, 非常之夠熱之餘, 外表脆身, 內裏再夾啲牛油一齊食, 滋味無窮主菜終於嚟啦, 分量唔算係好大, 切開裏面,七成熟啱啱好, 咬落去嗰陣, 頂級真係頂級, 西冷有口感之餘, 有黑椒嘅調味, 味道發揮得淋漓盡致, 而且一啲筋都冇, 完全唔需要點任何醬汁食另外佢嘅意粉外表睇落去平平無奇, 但食落口非常之有咬口 ,出奇地好食, 配菜雖然份量唔多, 但係極度有心思, 西蘭花浸咗啲湯, 咬落去非常的juicy, 另外番茄粒感覺好似浸左蜜糖水咁樣, 甜甜地好好食今晚189蚊食到prime牛, 真係好抵!

今晚189蚊食到prime牛, 真係好抵!