2022-09-24 468 浏览
新川美食 @zono.diary酸辣炸醬紅薯粉條 (湯粉)💲3️⃣8️⃣配料:豬大腸+腩肉啲豬大腸完全冇臭味 亦冇肥膏 好乾淨🤩 D腩肉就正常發揮 唔會好鞋 呢隻幼身既薯粉非常爽口 同D酸菜 蔥 芫荽一齊食個層次更豐富 我地2個都係叫咗中小辣 但因為個湯底中和咗個辣度 所以冇撈粉咁辣 食得辣既朋友食湯粉既話 不妨叫大一個辣度 挑戰下😈秘製醬汁撈紅薯寬粉 (撈粉)💲3️⃣6️⃣配料:豬紅+芝士丸佢個味道都啱啱好 唔會太咸 啲肉碎份量足夠 寬粉超煙靭咬到牙較軟😂 豬紅冇腥味 亦有5-6塊 但可惜佢唔夠滑 芝士丸就冇乜特別 但佢拉唔到絲🙂係咩驅使我哋嗌中小辣🙂食到鼻涕都流埋岀黎(應該係我地太廢😂)啲店員好友善 店內仲有一隻好得意既貓咪😍<><> <><> <><> <><> <><> <><>🍴新川美食📍太子砵蘭街414號<><> <><> <&#
新川美食 @zono.diary

酸辣炸醬紅薯粉條 (湯粉) 配料:豬大腸+腩肉