2023-01-12
呢間日本料理餐廳位於大馬路嘅商場地庫,長期見到有唔少人去幫襯,有晚過咗海攞嘢就順便約姊妹去試下,食物質素真係唔錯!想推介下俾大家,多個美食選擇丫 😄好鍾意木系門面,好和風feel 😍餐廳座位幾寬敞,亦設有吧檯座位,食物選擇亦多 👍有壽司、刺身、爐端燒、串燒、鍋類、炸物、沙律及定食等等 😀亦有日本酒類提供 🍶🥘 美國牛肉涮涮鍋 $168自選湯底:甜醬油 / 味噌 / 昆布清湯 / 泡菜豚骨我地揀咗甜醬油湯底,鹹甜度剛好 👌火鍋配料亦好多!成盤咁嚟 😦肥牛大大塊,有成10至12塊,起碼過半磅先!😳時令蔬菜:皇帝菜、大白菜、鮮冬菇、金菇、茶樹菇、紅籮蔔、仲有豆腐 😀全部配料都好新鮮!豆腐係超滑呢 ❤️亦配有日式粉絲 🍜呢個幾抵食!2個人share 呢個鍋,再加配其他嘢食,飲番杯啤都唔錯丫🍻 😊🍱 秋嵐便當 $128(三款刺身、燒物、揚物/和食)⏩ 附送 茶碗蒸、昆布麵豉湯 及 白飯 🍚呢個滿足到樣樣都想食嘅人士 😁擺盤好似寶盒咁 📿🎁是日刺身係三文魚、帶子及油甘魚,塊塊都咁肥美 🤤燒物係燒鯖魚,骨唔算多,魚肉都幾嫰滑,燒得好香添 👍和食係豚肉生薑燒拌沙律 🍖🥗豚肉係片片好大塊😂 醬汁又夠同煮得
好鍾意木系門面,好和風feel 😍
餐廳座位幾寬敞,亦設有吧檯座位,食物選擇亦多 👍
有壽司、刺身、爐端燒、串燒、鍋類、炸物、沙律及定食等等 😀
亦有日本酒類提供 🍶
🥘 美國牛肉涮涮鍋 $168
自選湯底:甜醬油 / 味噌 / 昆布清湯 / 泡菜豚骨
我地揀咗甜醬油湯底,鹹甜度剛好 👌
火鍋配料亦好多!成盤咁嚟 😦
肥牛大大塊,有成10至12塊,起碼過半磅先!😳
全部配料都好新鮮!豆腐係超滑呢 ❤️
亦配有日式粉絲 🍜
🍱 秋嵐便當 $128
(三款刺身、燒物、揚物/和食)
⏩ 附送 茶碗蒸、昆布麵豉湯 及 白飯 🍚
呢個滿足到樣樣都想食嘅人士 😁
擺盤好似寶盒咁 📿🎁
是日刺身係三文魚、帶子及油甘魚,塊塊都咁肥美 🤤
燒物係燒鯖魚,骨唔算多,魚肉都幾嫰滑,燒得好香添 👍
和食係豚肉生薑燒拌沙律 🍖🥗
豚肉係片片好大塊😂 醬汁又夠同煮得夠入味👏
淨係食個盒入面d餸已經飽哂,個飯可能要打包 😂😂😂
另外,茶碗蒸🥚蛋好滑,但有不夠挺身有些少散,內裡有魚蛋片及野菌等配料俾好多 😀😋
🍚 極上北海道魚生丼御膳 $138
(🦐赤蝦、海膽、三文魚、三文魚子、帶子、松葉蟹肉)
⏩ 附送 茶碗蒸、昆布麵豉湯
擺盤精美 💖全部魚生刺身都新鮮冇腥味!👌
飯都一樣俾好多,你唔駛驚唔飽 😆
🥓 燒味噌五花腩 $26/串; $46/兩串
雖然睇相大家會覺得係咪燶咗d啊...個人覺得都算係嘅😆
不過都唔太大影響,五花腩冇燒到乾架,仍然保持到好多肉汁!皮面脆口腩肉軟身,半肥半瘦嘅肉肉口感層次分明 😋👍
🍗 鹿兒島薩摩赤雞翼 $28/串;$48/兩串
呢個係人氣之選🔥
雞全翼大大隻厚肉身,燒到皮脆肉嫰,好juicy 😋