2020-01-19 572 浏览
【黃店推介 - 荃灣一盅兩件 - 全記點心🧆】🐷🐷💭大家好!!豬仔帶大家食過好多黃色小店!! 睇番原來冇介紹過一盅兩件喎!! 😋畢竟我地都知好少酒樓會表態, 但今次🐷🐷我地就犀利啦!!搵到間深黃色嘅點心 - 全記點心專門店!! 💛咁就可以歎個茶食個包都歎得開心啲啦!! 🐷🐷🗯呢間位於荃灣知名深黃店光榮冰室隔離, 實際上係光榮老闆開嘅!!咁唔使講佢有咩咁黃啦!!而且閒日仲有午市($49)同下午茶市($36)套餐!!絕對平民價!!抵食呀!!😍😋🐷🐷💬1⃣鴛鴦燒賣(兩粒牛肉球+兩粒豚肉燒賣)如果1-2個人黎食, 又唔想每人要食兩粒同樣嘅野, 鴛鴦燒賣就可以滿足到你啦!!個燒賣大大粒, 有蝦肉, 咬落豚肉唔梅又有汁, 同埋牛肉球配喼汁都正!!拍得住酒樓嘅質素! 👍🏼🐷🐷💬2⃣北菇蒸雞飯🐥🍚雞飯份量唔算大, 畢竟廿幾蚊, 但佢雞多過菇, 而且啲雞好滑!!啲飯就略嫌較為淋身, 睇大家鍾唔鍾意啦! 🐷🐷我地就最鍾意甜鼓油送雞飯!!所以好岩食!🐷🐷💬3⃣流心奶黃煎堆仔🥠至於甜品 - 流心奶黃煎堆仔係小店嘅特色點心之一, 煎到夠晒脆嘅煎堆本身已經好吸引! 再加埋咬左一啖有流心奶黃滴出
【黃店推介 - 荃灣一盅兩件 - 全記點心🧆】

🐷🐷💬1⃣鴛鴦燒賣(兩粒牛肉球+兩粒豚肉燒賣)

🐷🐷💬2⃣北菇蒸雞飯🐥🍚

🐷🐷💬3⃣流心奶黃煎堆仔🥠
至於甜品 - 流心奶黃煎堆仔係小店嘅特色點心之一, 煎到夠晒脆嘅煎堆本身已經好吸引! 再加埋咬左一啖有流心奶黃滴出黎!!🐷🐷我地小朋友就梗係最鍾意食啦!!

🐷🐷🗯嘩!以上三樣野計埋茶位都係$79!抵到咁你地唔係唔去懲罰下呀?🙌🏼🙌🏼