2021-06-19 886 浏览
成日都會去到荃灣嗰邊行街但係荃灣嘅食肆好多但係永遠都揀唔到到底食咩好之後行過見到好多人排隊先知道原來做緊優惠所有點心好平 無論係灌湯餃 定係腸粉 腸粉好滑金錢肚有好多舊 蝦餃嘅蝦彈牙新鮮燒賣亦都好好食去完荃灣食完點心🥧 飲完嗰度嘅灌湯餃之後我個腦就不停咁浮現個灌湯餃好想不停咁食 好可惜佢限量發售之後無論見到啲乜嘢想買我就喺度諗佢個價錢係可以食到幾多個灌湯餃😭😭淨係想留返啲錢 食多幾個灌湯餃🥺🥺😫我已經中毒了😋 #灌湯餃毒

成日都會去到荃灣嗰邊行街

之後無論見到啲乜嘢想買
我就喺度諗佢個價錢係可以食到幾多個灌湯餃😭😭

淨係想留返啲錢 食多幾個灌湯餃🥺🥺😫
我已經中毒了😋 #灌湯餃毒

💛好有懷舊風格嘅全記點心專門店🥢▫️好少見嘅黃店點心店,尤其裝修十分懷舊特別,位置都幾寬躺闊落,之前食嘅時候都幾多人排隊。▫️鴛鴦燒賣係牛肉燒賣配豬肉燒賣,都唔錯~特別要講下呢到嘅牛肉球,平時為食兔係唔鍾意食牛肉球嘅,但係呢度嘅牛肉球都好值得推薦,大大粒又好好味,有別於平時酒樓食嘅牛肉球😋▫️間點心店係三月尾食嘅,上網睇返而家好似已結業,但喺ig都重見到有人po相 繼續去佢間舖頭度食嘢🤨唔知係咪真係已經執咗呢🤔🥲▫️地點:全記點心專門店 (荃灣)荃灣兆和街16號地舖
💛好有懷舊風格嘅全記點心專門店🥢
地點:
全記點心專門店 (荃灣)
荃灣兆和街16號地舖
2021-03-25 522 浏览
人均消費80-100依間有少少好耐之前去點心真心吾太識評價記得以前細個好吾鍾意飲茶因為我好多野都吾鍾意食對上一次坐低飲茶系同同學仔放飯既時候🤣撇除個一次都系年半前既事lu🥺於是上網睇下有咩黃既酒樓見到呢間點心鋪比較近所以去呢間點心普普通通真心冇乜特別去既時候都要排隊呢間系間細鋪等位比較耐印象深刻就系流沙包幾靚但系吾太多奶皇服務真心講就一般好忙甘吾會得閒問你要咩你自己努力d叫店員😹 and入到去枱底有d鳳爪我系接受唔到🌝感覺上好吾舒服 然後桂花榚感覺好似買番黎😹沛公甜品And that’s all✨
人均消費80-100
入到去枱底有d鳳爪我系接受唔到🌝
感覺上好吾舒服
然後桂花榚感覺好似買番黎😹沛公甜品
And that’s all✨
﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊☞黑金流沙奶皇包佢黑色既外表已經令我要叫佢黎食😆佢包既口感好鬆軟 好出色 比到驚喜Fat9🥳但係美中不足既係佢並唔係流心 唔知點解會唔係流心 但係Fat9見到之前有人食過係真係流心架喎🥺佢唔係流心食落口都已經好味 如果佢流心既話Fat9會覺得係100分🥰黎呢到食記住叫呢個包黎食📣!!!﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊✎脆皮蝦腸Fat9係滿心期待呢個脆皮蝦腸 始終唔係飲茶就會食到既點心黎😹點知佢大大力地令Fat9失望了🥺佢上檯個時唔夠熱 令到個脆皮淋左 所以食落口個時食到好重油炸味 唔係好掂😭希望你地試既時候會係熱辣辣 我諗個口感同味道都會差好遠😢﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊☞叉燒腸其實佢既腸粉皮係整得唔差幾滑口😀但差在佢一夾起就散哂啲叉燒出黎 有啲那西😹但佢啲皮夠滑個到補番啲分🤝﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊✎炸雲吞呢個只要上檯熱辣辣就Fit架喇其實 因為熱辣辣就一定夠脆😻岩哂Fat9心水 佢個雲吞皮比平時食個啲係厚啲啲 但佢炸得夠脆唔會話好大影響佢既口感😋呢個唔錯👏🏻👏🏻﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊☞蝦餃個蝦餃一上檯就知佢有啲料到😼啲蝦餡好似就黎要爆出黎咁 比起出面食個啲大舊好多
☞黑金流沙奶皇包

✎脆皮蝦腸

☞叉燒腸

✎炸雲吞

☞蝦餃

個蝦餃一上檯就知佢有啲料到😼啲蝦餡好似就黎要爆出黎咁 比起出面食個啲大舊好多 啲餡又夠哂足料🤤好欣賞佢個皮亦都夠薄 只係佢冇加到韮黃冇爽口個個感覺 但係Fat9覺得13$食到呢個質素既蝦餃 物超所值 呢個Fat9好推介😽👍🏻

✎鳳爪

以Fat9平時食開既鳳爪同係呢到食到既鳳爪好大分別😧因為平時食開個啲係好淋 好入味 但呢到既係爽口 Fat9第一次食到爽口既鳳爪 🤨可能佢係爽口 所以唔係好夠味 食落口汁還汁 鳳爪還鳳爪😕不過Fat9唔排除有人鐘意爽口既鳳爪 所以見仁見智喇🤔

☞排骨

排骨脂肪比例均勻 唔會舊舊香口膠咁 佢擺左啲芋頭係底 我諗排骨呢個點心最穩陣架喇係點心界黎講😀✌🏻

✎牛肉球

呢個牛肉球好特別既係佢唔係腐竹放係底 而改用白菜 但佢既白菜係有啲酸味唔知係咪醃過黎🤔同埋佢上檯碟牛肉球成碟都係倒汗水 佢加喼汁落去你都唔會食到陣喼汁味😹平時Fat9唔會食牛肉球 但反而呢個牛肉球就食到 佢冇平時酒樓牛肉球既個陣味 唔知啲人係咪認為有個陣味先好食 新鮮先有個陣味🤭但如果有人同Fat9一樣食唔到個陣味既話 你不防可以試下呢個牛肉球😆btw我講個陣味唔知係咪芫茜味 但Fat9食芫茜架喎 仲要好鐘意個隻 所以我唔知個陣味應該點形容 懂既應該會懂😹😹

☞鵪鶉蛋燒賣

呢個最後出場 呢個點心唔係令Fat9驚喜而係驚訝🥴鵪鶉蛋燒賣呢款比較懷舊既點心唔係周圍都有得食 但Fat9見到有既話都一定會點黎食😍點知Fat9今次一咬開 入面係鮮粉紅 問過姐姐係咪唔熟姐姐話唔係 但由於Fat9才疏學淺冇見過啲肉蒸完係咁既色所以唔係好敢食 試唔清楚佢既味道🥲所以下次有人試完可以話比Fat9聽好唔好食🤣

↬味道: ☻ ☻/5
↬服務: ☻ ☻ ☻ ☻/5
↬環境: ☻ ☻ ☻ ☻/5
2021-03-15 425 浏览
一日一黃店-荃灣我最喜愛飲茶聖地 下午茶黎食全部點心都係$13 真係要我日日食都可以 仲要質素唔錯 即使正價都抵食.平日一至五 下午茶14:30-18:00全部點心$13簡單講講野食🔥蝦餃皇‼️ 必點 爆抵 仲大粒過潮州粉果 皮薄多餡👍🏻燒賣皇 鴛鴦燒賣 ‼️必點 好食👍🏻叉燒腸 皮唔厚 料算多 上台放2分鐘 散散水好d👍🏻咸水角 熱辣辣 夠脆 脹卜卜 😃2粒多餡😫1粒空心👍🏻金錢肚 醬料滷得好入味👍🏻蒸鳳爪 好食👌🏻蒸粉果 算細粒 (因為蝦餃太大粒)個皮幾彈 ok 👌🏻流沙包 唔係流心 失望 但唔算好甜 ok既👌🏻鵪鶉蛋燒賣 正常水平👎🏻牛肉球 感覺今日好似蒸過龍唔夠滑 而且水浸👎🏻灌湯餃 唔係太鐘意 入面草菇 蟹椰等等🤮鮑汁鳳爪 咸到Hihi 似係滷水汁 豉油比例好高.👌🏻茶位$3位 幾抵 但只係茶包題外話:呢間嘅甜豉油 有少少美極feel仲有一點值得讚嘅係 即使好忙 佢出餐都好快👍🏻咁多點心大概10至15分鐘嚟齊呢個價錢 呢個質素 性價比極高好難搵到一間茶樓超越到佢.#hkfunfoodrecord窮游香港#hkfunfoodrecord_荃灣#hkfunfoodrecord黃店.#
平日一至五 下午茶14:30-18:00全部點心$13
好難搵到一間茶樓超越到佢
#hkfunfoodrecord窮游香港
#hkfunfoodrecord_荃灣
#hkfunfoodrecord黃店
#全記點心專門店 (荃灣)
地址:荃灣兆和街16號地舖
⭐️評分:
味道:4.5/5
環境:2.5/5 坐卡位好坐 但着短褲俾蚊咬sad 扣分
服務:3.5/5
抵食:5/5
2021-03-11 218 浏览
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🍚 鳳爪排骨飯🥢沙嗲金錢肚🍚煎蛋牛肉飯🥢鴛鴦燒賣🥬菜心 x 2🥛凍豆漿 x 2TOTAL: 💰98〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️因為武肺又有限聚令,所以好耐冇飲過茶lu, 友人揀左位於荃灣間光榮隔離嘅全記依間全記好啱幾個人食下點心飲茶☺️, 即叫即蒸最正係佢唔貴,唔飲茶嘅人可以飲豆漿🥛佢嘅午市套餐$49, 有一個飯🍚、點心、菜🥬同埋野飲,勁抵🍚 鳳爪排骨飯鳳爪有一嚿、同埋幾嚿排骨,都叫食得飽☺️🥢沙嗲金錢肚依個好食,見到menu原價要$27, 我食到最底見到有兩嚿麵根,吸哂啲汁🥴🍚煎蛋牛肉飯我覺得依個飯好食過鳳爪排骨,因為你可以啖啖食到牛肉,啲牛肉係牛肉球嗰隻牛,加埋豉油,好食😋🥢鴛鴦燒賣有牛肉燒賣同埋平時酒樓食開嗰隻燒賣😗,入面有蝦🥬菜心 x 2熱辣辣,個量都幾多,每碟有5條、又加豉油落去🥛凍豆漿 x 2依個正正常常啦
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🍚 鳳爪排骨飯
🍚煎蛋牛肉飯
🥢鴛鴦燒賣
🥬菜心 x 2
🥛凍豆漿 x 2
TOTAL: 💰98
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️

依間全記好啱幾個人食下點心飲茶☺️, 即叫即蒸
最正係佢唔貴,唔飲茶嘅人可以飲豆漿🥛

佢嘅午市套餐$49, 有一個飯🍚、點心、菜🥬同埋野飲,勁抵

🍚 鳳爪排骨飯
鳳爪有一嚿、同埋幾嚿排骨,都叫食得飽☺️

🍚煎蛋牛肉飯

🥢鴛鴦燒賣
有牛肉燒賣同埋平時酒樓食開嗰隻燒賣😗,入面有蝦

🥬菜心 x 2
熱辣辣,個量都幾多,每碟有5條、又加豉油落去

🥛凍豆漿 x 2
依個正正常常啦
2021-03-11 193 浏览
我其實已經唔係第一次嚟這間點心專門店食下午茶。上次只有我一個人食咗兩籠點心。發覺原來佢哋真係講得出做得到。一籠$13就所有都係$13。包括蝦餃、燒賣、蒸飯。好貼地和抵食。雖然那些職員零笑容、服務都唔見得特別親切。但都算係稱職。講返食物:腸粉好差唔會再點,因為只係粉厚零味道虾餃合格,Size都算大。燒賣就點了唔同款嘅各兩個,干蒸燒賣根本好似食緊牛肉一樣。虾燒賣就比我想像中好,下次都係唔好太多心,山竹牛肉就好滿意,因為佢哋嗰喼汁好夠味。灌湯餃保持水準。$13就值得嘅。唔特價就唔會點選。因為都唔算太足料。湯又唔算特別大味。見第一批都還算滿意,所以想再落單,但原來只可以落一次。唔可以再加單⋯還有未到六點進來嘅食客其實已經唔可以再點下午茶嘅價錢⋯這個問題希望店家會改善。總括來講呢餐都算滿意。不過用茶包就真係Hea咗啲⋯所以根本當飲滾水飲。
雖然那些職員零笑容、服務都唔見得特別親切。但都算係稱職。
講返食物:腸粉好差唔會再點,因為只係粉厚零味道

還有未到六點進來嘅食客其實已經唔可以再點下午茶嘅價錢⋯
所以根本當飲滾水飲。
2021-02-23
等候时间
10 分钟 (堂食)
$48.5 (下午茶)
2021-03-09 224 浏览
下午茶時段(14:30 - 18:00)去食真係抵到爛,所有嘢都係13蚊❗️係13蚊啊❗️宜家仲有邊度有得食到,唔係正係點心,連佢啲蒸飯都係一律13蚊。不過我想食點心多啲,所以就冇嗌到蒸飯la。除左下午茶時段之外,佢外賣都有做緊折,好似係6點後五折,唔係好肯定,都好抵食,但係個人覺得下午茶時段最抵🤤  不過果日我平日3點幾去到,已經好多人排緊隊,排左應該超過半個鐘先入到去。如果唔想排咁耐既話,最好早過14:30到定排定先,或者4點幾5點先去,應該可以避到啲人流。  講到呢度既點心,選擇都幾多,大路嘢好似燒賣蝦餃腸粉果啲都齊曬,質素正正常常,唔可以話超好食咁,不過呢個價錢,呢個質素,已經超曬班。我同朋友嗌到成枱餸,埋單都係100蚊多啲,食完之後晚餐都食唔落😂不過幾搞笑既係,我同朋友兩個人去,tick左勁多點心,多到落單個姐姐見到之後都問我地,你地係咪真係食得曬架,食得曬先好嗌wor😂不過我地最後都食得曬😎 必點 💯黑金奶黃流沙包呢個我覺得係全部嘢入面最好食既,淨係睇個樣都已經覺得好靚,有種高級既感覺😂然後內餡真係有流心既效果,幾濃鹹蛋黃既鹹香,我自己一個人都食左兩件。  💯冬茸灌湯餃灌湯餃絕

必點
💯黑金奶黃流沙包
💯冬茸灌湯餃
灌湯餃絕對係點心皇!平時去飲茶都唔捨得嗌,一件已經計特點。呢度都係13蚊咋,唔係唔嗌阿嘛。灌湯餃係正常發揮,係好食既!啲料都幾足!
💯蝦餃皇
呢個真係估唔到!蝦餃皮唔會太厚,入面啲蝦勁大隻勁飽滿,食落口好滿足!
💯脆皮蝦腸粉
唔係間間都有得食,自己本身鍾意脆口油炸既嘢,所以見到呢個即刻揀左。佢呢度腸粉既皮就有啲厚,但係呢個脆皮蝦腸粉中間有啲炸左既位,配合埋就好好食!
💯鮮蝦炸雲吞
又係啲蝦大大隻,個雲吞炸得好脆,亦都唔會炸到好油。

正常發揮
⭕️鮮蝦燒賣皇
正常燒賣味,冇咩特別。鍾意食燒賣既可以嗌。
 ⭕️上湯鮮竹卷
食落去有少少爆汁既效果,但係我嫌佢有少少唔夠味,味道偏淡。
⭕️鮮蝦菠菜餃
呢個其實都好好食,但係相對個蝦餃皇冇咁驚艷既感覺。
⭕️魚翅餃
我第一次見魚翅餃呢樣嘢😂係咪我見識少。佢又係好足料,入面塞滿左豬肉同埋唔知係咪真係魚翅。係咪都好,係好食既。
⭕️珍寶蝦春捲
一送到黎,個樣好靚仔,用一個高身既杯裝住。炸得好脆,唔錯。
⭕️芥末海鮮春卷
對呢個期待值好高,本身諗住個芥末味會出啲,但係其實佢入面係好似平時酒樓食果啲入面包住啲菠蘿啊沙律醬啊蝦既春卷(唔記得呢樣嘢係叫咩名😂)差就唔係差既,但係可能我對佢太期待。
⭕️蜜汁叉燒腸
叉燒腸係我去飲茶必嗌既點心。碟叉燒腸同另外果碟腸粉都係,佢係滑既,但係個皮過厚,不過對我黎叉燒腸又好難唔好食既。
可以唔洗嗌
❌上素腐皮卷
呢個真係麻麻地,啲餡料係好食既,但係真係炸得太太太油la,同埋個人覺得個皮有啲淋。又淋又油😨

總括黎講呢間點心店,個人覺得非常抵食,鍾意食點心鍾意飲茶既話,絕對推薦黎試。
2021-02-25 219 浏览
全記點心專門店 (荃灣)💛••••••••••••••••••••••••••••••✄( •8• )✄( •8• )✄( •8• )✄( •8• )••••••••••••••••••••••••••••••♥️餐點:•蝦餃、鵪鶉蛋燒賣、蝦肉燒賣、蝦腸、咸水角(特定時段指定點心$36/2碟)••••••••••••••••••••••••••••••♥️食評:當時食嘅時候每碟都只係$13🤤🤤好抵食,但無諗過質素唔差,蝦餃大大隻,燒賣唔會太咸,腸粉就相對無咁香,但每節都有蝦!咸水角脆口,咬落去唔會得空氣~整體而言相當唔錯!不過茶係茶包沖水,想飲靚茶就未必適合你啦~••••••••••••••••••••••••••••••♥️特色:咁平嘅點心真係好少見,但係要喺指定時間食先有咁平嘅價錢。每款點心都唔錯,有幾款招牌點心今次都無叫到!下次要再試吓!••••••••••••••••••••••••••••••♥️小提示:兩點半正式開始下午茶時候,但兩點幾已經大排長龍啦!想食要預早少少時間啦!
全記點心專門店 (荃灣)💛
♥️餐點:
•蝦餃、鵪鶉蛋燒賣、蝦肉燒賣、蝦腸、咸水角
(特定時段指定點心$36/2碟)
♥️食評:
♥️特色:
♥️小提示:
2021-02-17 232 浏览
1月尾去都都仲係度嘅💛點心店~假日晏就2點去到都要排隊⭐蝦餃皇 $313粒蝦餃大大隻,個皮夠薄唔痴牙⭐鴛鴦燒賣 $25雙併點心太好了!有蝦燒賣同牛肉燒賣,2款都可以試哂😏⭐鮮蝦菠菜餃 $25菠菜味道突出,蝦肉味道幾突出😋⭐黑金奶皇流沙包 $21呢個必叫啊!黑金流沙包好靚啊~一打開就流哂出嚟,味道唔會太甜~⭐冬茸灌湯餃 $32灌湯餃超大隻啊,個皮夠哂薄,但用匙羹拎起嘅時候就散哂🥴⭐脆皮蝦腸粉 $32一開始以為喺蝦春卷咁樣🍤未上菜之前仲好擔心喺伏嚟,上枱時同蒸腸粉外貌一樣咖!腸粉皮裡面包住仲喺脆脆哋嘅蝦,呢個有趣!⭐北菇滑雞飯 $28香噴噴嘅蒸飯~味道正常~
1月尾去都都仲係度嘅💛點心店~
假日晏就2點去到都要排隊

⭐蝦餃皇 $31
3粒蝦餃大大隻,個皮夠薄唔痴牙
⭐鴛鴦燒賣 $25
雙併點心太好了!有蝦燒賣同牛肉燒賣,2款都可以試哂😏

⭐鮮蝦菠菜餃 $25
菠菜味道突出,蝦肉味道幾突出😋
⭐黑金奶皇流沙包 $21

⭐冬茸灌湯餃 $32
灌湯餃超大隻啊,個皮夠哂薄,但用匙羹拎起嘅時候就散哂🥴

⭐脆皮蝦腸粉 $32

⭐北菇滑雞飯 $28
香噴噴嘅蒸飯~味道正常~

等候时间
20 分钟 (堂食)
用餐时段
下午茶
2021-02-06 239 浏览
趁行山前食個點心醫醫肚先🥢黑金奶皇流沙包 呢個係熱門點心之一黑色閃令令好吸引包係幾軟熟不過奶皇味唔夠濃😟同埋掛住影相 我食個下已經無左流心既效果💔🥢沙嗲金錢肚 金錢肚一咬就爛 唔洗死咬爛咬我中意呢個口感!🥢鮮蝦燒賣皇燒賣一夾就散 不過都幾彈牙🥢鮮蝦菠菜餃 菠菜份量都幾多下 蝦就偏少 可以再多少少就好喇鐵觀音或者普洱茶茶包 個味都幾濃上菜速度好快 十分鐘左右已經一次過到齊晒 加上姐姐好細心 留意到我地唔夠水 拿拿林補返壺新既😚
趁行山前食個點心醫醫肚先

🥢黑金奶皇流沙包
呢個係熱門點心之一
黑色閃令令好吸引
包係幾軟熟不過奶皇味唔夠濃😟
同埋掛住影相 我食個下已經無左流心既效果💔

金錢肚一咬就爛 唔洗死咬爛咬
我中意呢個口感!

🥢鮮蝦燒賣皇

鐵觀音或者普洱茶茶包
個味都幾濃

上菜速度好快 十分鐘左右已經一次過到齊晒
加上姐姐好細心 留意到我地唔夠水 拿拿林補返壺新既😚
$60 (早餐)
2021-01-31 247 浏览
依間嘢用點心做鋪頭名作招來,但點心質素簡直不慘不忍睹,牛肉球同春蛋燒賣嘅肉質係無彈口嘅感覺,完全好似搞碎完就拎去蒸。開頭隔離枱已經話D 肉點會咁淋要求退,侍應仲要話不嬲都係咁架。原本我都無為意,到我食先知出事。蝦腸嘅蝦係一D 無醃過嘅cheap 蝦,一D 味都無。我真係未食過咁差嘅點心店。價錢差唔多可以食返觀塘某點心工房好過,食物質素差天共地。
2021-01-31
等候时间
15 分钟 (堂食)
$78 (早餐)
2021-01-30 260 浏览
可以食嘅時間已經唔多,趁3月執笠嘅時候食多餐先!朝早有最低嘅孖寶供應時間,$36有兩籠點心啊!食咁多都係$150 ,呢個炸兩腸一上枱要即刻食!兩個人食八碟真係飽到嘔!一諗到以後冇得食就覺得要食埋呢餐減肥啊!
大致上所有點心都好好食🤣我叫嗰啲❤️逐樣點評啦~~南瓜芋絲餅 💰25當初叫呢個係想懷緬一下以前細個食嘅味道,佢一到就知道係啱啱炸起,一啖咬落去,好脆🤩再加上啖啖南瓜🎃perfect match🥰🥰係真係食得返以前嘅芋絲餅味!鵪鶉蛋燒賣 💰24呢個點心就相對上冇我預期好食,啲鵪鶉蛋過熟,有啲硬身,樓下嘅燒賣就真係一舊豬肉,不過味道係好嘅,冇好大浸豬肉味,同口感良好👌🏻鮮蝦菠菜餃 💰25菜苗餃嘅東東永遠都係我至愛👅啖啖菠菜啲皮又唔會係嗰種厚身又散嘅皮,係透明加煙韌嘅皮👍🏻黑金奶皇流沙包 💰21係招牌啊!!!對比起我之前食嘅黃色點心店,呢間嘅份量相對偏細,呢個包包都係,個真心重質不重量,因為真係好好食,首先賣相已經好靚,之後一咬就爆奶黃,同埋包身非常軟熟💯包控表示好喜歡💕沙嗲金錢肚 💰27小編本身唔鍾意食金錢肚,但都俾佢迷倒,一句講完,又林又入味🤩🤙🏻脆皮蝦腸粉 💰32一啖咬落去,同時俾你感受到又林又脆,啲蝦又大粒🥰🥰椰汁紅豆糕 💰19本身以為佢係好似一般紅棗糕咁,一舊舊咁,方便一人一舊啦~點知一黎到係呢啲唔似自家製嘅糕糕,我哋好失望就話早知唔嗌呢個啦😩點知食落去就停唔到口🤣🤣勁好食!又唔會太
大致上所有點心都好好食🤣我叫嗰啲❤️逐樣點評啦~~

南瓜芋絲餅 💰25

鵪鶉蛋燒賣 💰24

鮮蝦菠菜餃 💰25

黑金奶皇流沙包 💰21

沙嗲金錢肚 💰27

脆皮蝦腸粉 💰32
一啖咬落去,同時俾你感受到又林又脆,啲蝦又大粒🥰🥰

椰汁紅豆糕 💰19
本身以為佢係好似一般紅棗糕咁,一舊舊咁,方便一人一舊啦~點知一黎到係呢啲唔似自家製嘅糕糕,我哋好失望就話早知唔嗌呢個啦😩點知食落去就停唔到口🤣🤣勁好食!又唔會太甜又林林的,絕對唔係好似平時啲膠膠感覺,係真係甜品咁,又唔係爽口果種,啲紅豆又林,又夠椰汁味,總之好好味,總之好想叫多2個🤩🤣🤣

北菇棉花雞 💰26
勁熱!我俾佢”辣”熟下唇😂因為係加單,唔想咬一啖擺落隻污糟碗度,打算一啖食晒舊「棉花」佢,點知熱到飛起😩但夠多汁,雞又夠嫩口,每樣有3舊加一舊蟹柳仔😋

@eatogo.n.wink
  • 鮮蝦菠菜餃
  • 脆皮蝦腸粉
  • 南瓜芋絲餅
  • 黑金流沙包
2021-01-16 229 浏览
蝦餃王🦐$13鮮蝦燒賣王😏$13脆皮蝦腸粉😍$13鮮蝦菠菜餃😬$13潮州蒸粉果🤓$13煎蛋牛肉飯🐮$13北菇滑雞飯🐔$13你冇睇錯,真係全部$13😍不過只限星期一至星期五🤓下午2:30至6:00😁仲要全日免收加一🥳而且茶芥都只係$3🥸以前響荃灣返工😉真係成日去😃不過估唔到依家仲抵食🥸脆皮蝦腸粉,必食推介😍真係好好食😋最近去咗兩次😆第一次就唔駛排隊😁但係第二次去就大排長龍🤣全記點心專門店 (荃灣)荃灣兆和街16號地舖
蝦餃王🦐$13

而且茶芥都只係$3🥸

以前響荃灣返工😉
真係成日去😃
不過估唔到依家仲抵食🥸

脆皮蝦腸粉,必食推介😍
真係好好食😋

最近去咗兩次😆
第一次就唔駛排隊😁
但係第二次去就大排長龍🤣

全記點心專門店 (荃灣)
荃灣兆和街16號地舖