呢間係好多Fd 都話世一好味既餐廳!最近仲係荃灣開咗新店,今晚見有時間,特登嚟試吓先!我地嗌左:糖不甩燒湯圓 $22係芝麻味嘅湯圓,燒完之後外脆內流心~唔想淨係食燒菠蘿、芝士年糕呢啲比較常見嘅甜品,都可以試吓燒湯圓呀!鰻魚炒飯 $58呢個質素,呢個價錢真係超抵食!有大大粒嘅鰻魚、粟米、蘑菇🍄‍🟫,食落好有層次!口感豐富!蜜糖燒芋頭 $12 香甜,好味,入口仲好軟糯添! 孜然燒蒜蓉茄子 🍆 $36超邪惡!勁多蒜蓉!🥳 好正~ 豚肉節瓜波棒糖 $38大推薦!真犯招牌菜之一,估唔到咁好食,豚肉和節瓜捲埋一齊,入口爆汁,點埋蛋液一齊食仲更加滑身!蒜蓉燒廣島蠔(兩隻) $44大隻飽滿厚身,又唔錯喎,就係過足口癮!鹽燒紅衫魚 $32原條燒,燒到外皮脆卜卜,入面仲係好滑嫩多汁~鹽燒無花果卷 $26鹽燒豚肉荔枝卷 $22兩款好似差唔多,其實係唔呢樣!果然更加鍾意食荔枝卷,因為荔枝會比起無花果更加多汁,入口更加爽口,無花果燒過之後呢就會相對軟腍~另外亦加咗紫蘇葉調味,口感都幾得意!西班牙豬肋肉(稀有部位) $24大推薦!一定要叫,試過你就知!冇諗過豬肉都可以咁好味!甚至乎覺得比和牛同牛舌仲吸引,真係好後

我地嗌左:
糖不甩燒湯圓 $22

鰻魚炒飯 $58

蜜糖燒芋頭 $12
香甜,好味,入口仲好軟糯添!

孜然燒蒜蓉茄子 🍆 $36
超邪惡!勁多蒜蓉!🥳 好正~

豚肉節瓜波棒糖 $38

蒜蓉燒廣島蠔(兩隻) $44
大隻飽滿厚身,又唔錯喎,就係過足口癮!

鹽燒紅衫魚 $32
原條燒,燒到外皮脆卜卜,入面仲係好滑嫩多汁~

鹽燒無花果卷 $26
鹽燒豚肉荔枝卷 $22

西班牙豬肋肉(稀有部位) $24
大推薦!一定要叫,試過你就知!冇諗過豬肉都可以咁好味!甚至乎覺得比和牛同牛舌仲吸引,真係好後悔淨係叫咗一次嚟試(*ˉ︶ˉ*)下次一定要無限encore!

中切鹽燒牛舌芯 $28
鹽燒A4宮崎和牛 $58
兩款牛都係正常水準,燒牛肉點會唔好味啫?(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

蜜糖燒雞中翼(兩隻) $18
鹽燒原塊雞皮 $22
黑松露烤雞 $28
鹽燒阿波尾七里香 $22
雞嘅選項都唔少,試咗以上呢四款~特別推介燒雞皮,真係勁大塊!食落勁脆口,好似食緊薯片咁,平時嘅燒雞皮通常都係切到細細粒,然後一串過,相對嚟講會多肉汁少少,但係呢個燒雞皮係成塊都脆卜卜!

汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)$38
另一大推薦信,基本上其實所有嘢都冇伏,不過大推薦嘅呢三款就真係一定要見,因為真係好好食!

Sapporo Premium Draft
* 生啤買一送一 $48
必點!食串燒又點捨得啤酒呢?呢度仲要買一送一,真係大大杯,超級抵飲!

整體嚟講,絕對值得encore !店員快手,有禮貌,成間餐廳格局行復古風,而且非常乾淨企理,坐得都非常舒服~