2020-11-28 286 浏览
唔知係唔係因為 covid19 😷嘅關係,🏯和牛蕃都有得任食🇯🇵和牛燒肉😍!而且仲要係 A5日山和牛🐂!!!呢間餐廳喺銅鑼灣,都幾方便就腳👍,同埋有🤏少少 full,想食🤤嘅話要提早少少 book 枱~呢碟菇🍄、南瓜🎃同埋🌽粟米仔,睇落幾靚仔,不過唔係任食。而沙律🥗白飯🍚同埋麵豉湯🥣就係任食嘅。我覺得個麵豉湯🥄十分好飲🤤,唔係坊間嘅行貨,味濃而且足料👍,我添咗幾碗😋!除咗🐂牛,仲有🐖豬同埋🐓雞,不過完全俾我哋🙈無視咗😅⋯⋯🇯🇵A5日山和牛🐂片十分之薄,基本上放上爐每邊🔥燒幾秒就熟🤤,而且每盤牛肉😍都係咁高質👍!🏯和牛味道香濃,油脂均勻,過火🔥燒一燒之後😋香味四溢!因為切得好薄,燒過之後🥢好多油脂都會好快💧滴走咗,食起上嚟🥰會冇咁油膩!唯獨是係上牛肉嘅速度唔算好快(定係我哋食得太快?)😅⋯⋯總結來講四個字:「高質抵食」,而且重點係放題🥢可以開懷食高質🇯🇵A5日山和牛🐂燒肉食到飽🥰好滿足!一定會再嚟🤤食!

呢碟菇🍄、南瓜🎃同埋🌽粟米仔,睇落幾靚仔,不過唔係任食。

除咗🐂牛,仲有🐖豬同埋🐓雞,不過完全俾我哋🙈無視咗😅⋯⋯