招聘中
时薪
$16,000+
月薪
2025-07-12 61 浏览
食過佢中環嘅分店,今日行過尖沙咀見到一個好細嘅牌,原來係喺地庫入邊嘅,再次一戰。紅燒蕃茄牛肉麵($78): 蕃茄湯底好入味,而且又真嘅蕃茄仔係湯底入邊,佢嘅紅燒牛肉好林,完全冇蘇味,值得一試嘅一碗台灣牛肉麵。唔單止牛肉,而且仲有牛筋嘅,同樣都係炆得好腍。麻辣擔擔私房牛肉拌麵($89):唔算太辣,如果食到少少辣嘅朋友都應該OK嘅,麻重過本身嘅辣度。牛肉方面應該同蕃茄牛肉麵一樣,而且都係有牛筋。以為拌麵係純粹乾身嘅面配上醬汁,但係呢一個係有少少半湯咁嘅形式上菜嘅湯底都ok! 魚酥皮蛋豆腐($45):價錢都幾親民,而且呢隻係凍上嘅,自己覺得做前菜一流。魚鬆同皮蛋嘅份量好多,好慷慨。逢甲鹽酥雞($42):好耐冇去過台灣嘅朋友,叫呢度餸就啱啱好啦,真係有台灣夜市鹽酥雞嘅味道,而且仲要係即叫即整。南投縣百香果QQ ($38): 之前去中環好似冇見過,茶底配上百香果珍珠同埋QQ,珍珠同QQ嘅份量佔大概三份一杯,岀手闊綽,亦唔算太甜。桂花烏龍冷泡茶($28):正常嘅冷泡茶,不過桂花味都幾香。總結:覺得呢一間台灣菜都真係幾有水準,而且價錢抵食,裝修亦都令人坐得好舒服。

桂花烏龍冷泡茶($28):正常嘅冷泡茶,不過桂花味都幾香。