2022-07-14 22 浏览
🐽超級中意呢間串燒店😍好耐之前食過紅磡店,個陣得一間,宜加原來有好幾間分店啦😙呢到既串燒同小食款式幾特別! 加上價錢好合理☺️唔怪得平日都滿座啦!。👅最欣賞呢到用唔同普通既食材互相配搭,食起黎就變左唔普通啦😝所以幾有心思! 唔會好似其他串燒店咁來來去去都係個啲,或者全部差唔多味😂menu仲好細心咁標示每樣野食係屬於泰/日/台/港/川邊類添! 同埋野食都上得幾快😎焦糖青蘋果鵝肝多士($78)係呢到既signature,鵝肝厚身偏肥,連埋中間塊青蘋果片食😌酸酸地完全中和到鵝肝陣油膩感! 多士亦幾香口😛不過試一次就夠! 焦糖鰻魚玉子燒($28)焦糖味突出,但得好少鰻魚所以比陣甜味蓋左😕我最中意一定係鹽燒豚肉荔枝卷($22),估唔到豚肉同荔枝夾到之餘,荔枝既清甜同爆汁好有驚喜🤤鹽燒白鱔($48)都係必嗌!個皮燒到有香脆感👍🏻厚牛舌腩($48)好爽彈,A4和牛($58)同黑毛豬五花($28)幾有油香☺️明太子飯團($38)有唔少明太子醬,幾有咸鮮味! 飯團唔會燒到好乾,但略厭飯粒唔夠實太鬆散🤔鰻魚炒飯($58)比想像中出色!飯既醬汁望落唔深色,但食落又幾惹味😋而且唔會太油或太乾,飯粒炒到粒粒分明,食

鰻魚炒飯($58)比想像中出色!飯既醬汁望落唔深色,但食落又幾惹味😋而且唔會太油或太乾,飯粒炒到粒粒分明,食到鰻魚既香甜味😆仲要份量唔少好抵食!

另外雞皮墨魚滑($38)驚喜不大,但值得一讚呢個配搭幾夾😃雞皮令成舊野香口好多!汁燒免治雞肉軟骨棒($38)普普通通,反而可以試汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇($28)🤪冬菇燒到好香,夾埋雞肉食味道無咁單調!
孜然燒蒜蓉茄子($36)夠多蒜一定穩陣~