2019-02-28 89 浏览
今日同媽媽喺淘大商場呢邊行開街街~呢邊好行既野多,食肆仲多~ 不過,之前朋友同我大力推介過呢間釜之魂釜飯專門店~媽媽又係鰻魚飯嘅忠實fans~所以決定同佢入嚟食~自己係張紙到落完單就可以比侍應架啦~MENU 正反兩面既選擇都幾多~LUNCH AND 下午茶都包野飲~下午茶仲平D TIM!~ 研究完一輪之後~我地叫咗金魂鰻魚飯、紅酒牛舌飯、柚子蜜、熱咖啡、梅干手羽先同鹽燒三文魚頭~見到大大個招牌寫住高級鰻魚飯配秘製醬汁,真係好鬼吸引!!第一次食釜飯,由外表上睇落真係有啲似中式嘅煲仔飯~上枱相機食先大影特影完一輪之後,啲飯都仲係熱辣辣!!!舀出嚟都仲有好多白煙!鰻魚非常之嫩滑!又夠大條! 配嘅醬汁非常之惹味! 又MATCH!! 唔係好肚餓嘅我哋都可以一啖又一啖咁食曬啲飯!好罪惡啊!!雞翼煎得好香脆,又有淡淡嘅梅香,甜甜地,幾好食。勁想ENCORE! 前菜食落幾開胃,味噌湯都幾好,夠大碗,又足料,有包嘢飲的確係幾抵食XDDD 牛舌飯都好正!牛舌份量都比我想像中多!! 又夠厚,啖啖肉!!好欣賞啲飯非常之晶瑩剔透,唔會煮到過淋過硬,軟硬適中,粒粒又夠分明。而且杯咖啡好好飲!好飲!餐廳環境寬敞,座

自己係張紙到落完單就可以比侍應架啦~

MENU 正反兩面既選擇都幾多~

LUNCH AND 下午茶都包野飲~
下午茶仲平D TIM!~

見到大大個招牌寫住高級鰻魚飯配秘製醬汁,真係好鬼吸引!!

牛舌飯都好正!
牛舌份量都比我想像中多!! 又夠厚,啖啖肉!!

餐廳環境寬敞,座位舒適,又夠光猛,侍應又有禮貌,手腳又夠快,可能因為臨近午市就嚟完結見到佢哋好認真咁清潔抹TABLE抹地,一間乾淨嘅餐廳係絕對能夠比到食客十足既信心!!
下次想試埋佢個晚市!! 好值得ENCORE!!
2019-02-21