2017-07-06
蒸鍋同打邊爐都一向啱口味,因為兩種食法都能夠食倒食物最真最直接嘅味道。友人吹雞晚飯,話蒸鍋任飲任食HK$400有找有海鮮,咁抵點可以錯過,大家約埋深水埗潮福試呢個餐。攞起餐牌,原來任食係指非海鮮類別,海鮮類同乳鴿都限點一份,雖然同之前理解嘅有啲唔同,但依然感覺抵食,因為包左一份貝類海鮮,又有半隻龍蝦或者刺身拼盤,七款海鮮中有鮮鮑魚、大蟶子、大元貝及龍躉魚等高價海鮮,下面幾幅圖大家可以感受倒海鮮類幾咁新鮮。貝類海鮮彈牙,蒸完全部開口,正野!扇貝爽口,龍蝦彈牙多汁,鮑魚鮮果,自己去街市真係未必買倒咁揀手靚野。和牛片係任食嘅!有好靚油花,肉汁非常多,比某啲日本料理所聲稱嘅和牛好味太多了,我地每人食左十片以上呢!其他如肉丸、蟲草花雞、馬拉糕等等都冇話因為任食而用料差左,全部都有水準,幾款都係中上水準之作。汽水啤酒任飲,呢個都係我好欣賞項目,唔止汽水,韓國果汁類飲品,名牌啤酒都係任飲,相當抵讚。買單位HK$390,心情愉快,唔會喊揼!
買單位HK$390,心情愉快,唔會喊揼!