2021-07-19
嚟咗呢間啦喺尖沙咀嘉芙中心一樓嘅「二鍋頭」食雞煲&打邊爐放題!呢間舖比起一般放題細間啲,但麻雀雖小五藏俱全!又有雞煲食又有邊爐打,一個價錢兩個享受~首先食咗個「二鍋頭惹味雞煲」先~我哋叫咗少少辣,雞幾滑嘅,雞煲醬亦都好惹味~落咗大量芫茜,唔鍾意食茜嘅可以剔走芫茜!淨係食完個雞煲已經有四五成飽啦~食完雞煲之後,就打邊爐啦!本身仲以為就咁到啲湯落去,原來係另外俾一煲打邊爐嘅湯底,我哋清清地揀咗個豬骨湯!另外呢間尖沙咀店有限定優惠「牛魔皇」放題!音色美國極黑和牛、美國angus prime 牛小排同牛頸脊!另外仲送每人送一客澳洲M6和牛!有雞煲有任食牛,$298咋,抵到爛!無論係送嘅澳洲和牛, 定係任食嘅牛小排牛頸脊都好高質,雪花紋靚,食落牛味又重,我哋都encore咗4-5 round !因為實在太飽,所以反而其他任食嘅材料就淺嘗下就算~最後梗係唔少得要食埋甜品先走啦~食埋呢個椰汁🥥芋頭味嘅雪條就好滿足咁抱住個肚返屋企喇~
最後梗係唔少得要食埋甜品先走啦~
食埋呢個椰汁🥥芋頭味嘅雪條就好滿足咁抱住個肚返屋企喇~