2020-08-10 42 浏览
三餸車仔麵 $46(辣魚蛋、魚肉春卷、牛栢葉)用上陳皮魚蛋,口感彈牙,一咬開辣味湧出黎,牛柏葉爽口不會韌,又吸盡惹味的沙嗲湯底,食落唔會有梳打味,魚肉春卷用腐皮包住爽彈的魚肉,自家制辣菜脯爽脆,微辣特別開胃,用黎送麵一流。三餸車仔麵 $46(白蘿蔔、咖喱魷魚、豬頸肉)白蘿蔔大大舊,清甜冇渣,又夠腍,咖喱魷魚分開上,唔會俾湯溝淡左咖喱汁,十分細心,加分抵讚,咖喱汁小辣味道偏甜,好入味,豬頸肉大塊薄切,肉質爽口,秘制醬汁應該由柱侯醬、咖喱汁、腩汁混合而成,粗麵軟硬適中,吸滿湯汁。滷水拼盤 $49(雞腎、雞翼、雞翼尖、雞腳、滷水蛋、滷豆腐)滷水汁係最重要,調得恰到好處,偏甜小小,食完都唔會覺得太咸,亦唔會覺得好油好肥膩,全部都滷得好入味,雞腎薄切有起筋,好爽口,雞翼唔會炆到過腍,保持肉質彈性,翼尖大隻雞皮嫩滑,雞腳充滿豐富⻣膠原,雞蛋質感幾好,唔會滷到乾硬,豆腐吸滿滷水汁精華,充滿豆香。牛雜$10/串牛雜分量多,有牛肚、牛腸、牛肺、牛膀,夠腍非常入味,唔會有腥的味道,牛腸洗得乾淨,很軟唔會太多脂肪,加上芥末甜醬,簡直係絕配。車仔麵夠多選擇,五十款餸俾你揀,可以有不同配搭,加上每樣配料好足,性
三餸車仔麵 $46
(辣魚蛋、魚肉春卷、牛栢葉)

三餸車仔麵 $46
(白蘿蔔、咖喱魷魚、豬頸肉)

滷水拼盤 $49
(雞腎、雞翼、雞翼尖、雞腳、滷水蛋、滷豆腐)

牛雜$10/串

車仔麵夠多選擇,五十款餸俾你揀,可以有不同配搭,加上每樣配料好足,性價比高,難怪屹立葵涌廣場多年,人流不絕。