2018-01-06 671 浏览
好多朋友覺得我唔食日本菜,其實係因為覺得響香港通常好味既日本餐廳都價值不斐,而抵食既通常都質素欠佳,唔想荷包出血又唔想壞肚皮,寧願唔食🤦🏻‍♀️今次經朋友介紹就搵到呢間超抵食又有質素既鐵板燒喇💁🏻‍♀️$268晚市套餐,加埋一$300都唔洗套餐跟湯、飯、沙拉,小食一款,主菜兩款同甜品,女士既分量剛剛好,男士就真係未必夠飽了沙拉汁味道酸酸甜甜,開胃一流隨之而來係小食,炸芝麻雞翼夠入味,外皮香脆,肉質嫩口最鍾意就係叫味鹽燒牛舌,三大件厚切,有咬口🤩主菜,時令刺身,擺盤精緻,每款都係厚切,食落好新鮮醬燒鯛魚,第一次咁樣食鯛魚喳,外層燒得微焦,魚肉鮮嫩牛魔王既我地簡左兩份薄燒牛肉,唔洗點咬塊牛已經可以吞,配埋少少芥末籽食一流紫薯雪糕,唔似坊間好假既紫色,但又非常有紫薯味張紙巾嘅公仔好靚呀,唔捨得用😆😆😆唯一美中不足嘅係店員過於殷勤,服務超好,但有少少disturbing, 傾計既時候好阻礙

今次經朋友介紹就搵到呢間超抵食又有質素既鐵板燒喇💁🏻‍♀️

$268晚市套餐,加埋一$300都唔洗

沙拉汁味道酸酸甜甜,開胃一流

隨之而來係小食,炸芝麻雞翼夠入味,外皮香脆,肉質嫩口

最鍾意就係叫味鹽燒牛舌,三大件厚切,有咬口🤩

主菜,時令刺身,擺盤精緻,每款都係厚切,食落好新鮮

醬燒鯛魚,第一次咁樣食鯛魚喳,外層燒得微焦
,魚肉鮮嫩

紫薯雪糕,唔似坊間好假既紫色,但又非常有紫薯味

張紙巾嘅公仔好靚呀,唔捨得用😆😆😆