2020-10-20
小弟一直都聽聞朋友講話牛極哩間餐廳質素唔錯,難得今日有得放下假,就唔諗著虧待自己,就急急腳走黎附近通菜街,打算放肆食牛扒一入到餐廳就發覺哩間餐廳幾特別,走日本風,都係用自動售賣機去買飛仔,揀想食咩牛嘅邊個部位,而且前菜、麵豉湯、白飯都係自助嘅,任食唔嬲,食得非常自在輕鬆另外,最正嘅係有塊加熱石板去整熟塊扒, 可以自己控制幾多成熟,如果覺得唔夠熱仲可以叫店員幫你換過塊,非常細心至於味道方面,而小弟今次係叫左180克牛柳扒去食嘅,塊扒夠厚而且好juicy,油脂分佈均衡,睇得出哩間餐廳對食物都有一定要求而小弟亦都好推薦試下餐廳嘅醬汁,有蒜蓉、燒汁同埋辣醬去揀,甚至仲有玫瑰鹽、黑胡椒鹽額外加上去食,總有一款岩你口味總括而言,哩間餐廳食物質素超班,物超所值,而且店鋪俾人一種輕鬆自在嘅感覺,全部都係自助式,有咩額外需要先再搵店員幫手最surprise 嘅係原來哩間餐廳係有分店嘅,係元朗、深水埗、佐敦、銅鑼灣,如果大家想好牛之人,不妨可以考慮去哩間餐廳食一食,包你食得好過癮