Cambo ขุนทอง (The ONE)

2021-02-27 1095 浏览
💬 同朋友约咗过嚟尖沙咀呢度食饭, 佢提议过嚟呢间泰式餐厅试下~ 话行亲过嚟都见到有唔少客人, 质数应该有番咁上下~ 睇睇餐牌, 原来仲有午市套餐添, 价钱几抵, 配埋冬瓜汤, 餐饮‼️▶️ 泰式炒粉 (lunch set HK$69) 佢写系泰式炒贵刁, 其实个粉质都似系平时泰式炒金边粉~ 分量大, 要嘅配料都齐晒~ 唔辣嘅, 个汁就偏甜少少, 都系正常嘅做法~ 整体味道算系唔错, 我哋好快就食完咗个粉🤭▶️ 猪手猪脾 (配白饭, lunch set HK$72)猪手用咗个细砂煲上, 里面仲有味菜, 半只卤水蛋, 啱晒送白饭🍚 猪肉够淋👍🏼▶️ 三色冰 (午餐加HK$8可以转特色饮品)▶️ 冻柠檬茶 (跟午餐唔使加钱)▶️ 餐汤冬瓜汤, 清甜味, 唔咸, 感觉上无加味精👍🏼▶️ 散叫 • 泰式炒通菜 (HK$62)水准唔错, 够惹味, 通菜新鲜翠绿~ 食泰菜真系次次都会叫炒通菜🤤▶️ 散叫 • 活虾刺身 (HK$99)生虾弹牙, 调味亦做得好好, 我同朋友一致都觉得好食, 推介👍🏼🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
▶️ 泰式炒粉 (lunch set HK$69)
Pad Thai
▶️ 三色冰 (午餐加HK$8可以转特色饮品)
▶️ 冻柠檬茶 (跟午餐唔使加钱)
▶️ 餐汤冬瓜汤, 清甜味, 唔咸, 感觉上无加味精👍🏼
▶️ 散叫 • 泰式炒通菜 (HK$62)
泰式炒通菜
▶️ 散叫 • 活虾刺身 (HK$99)

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
2021-02-23