2023-04-27 349 浏览
上个星期我同几个好姊妹去咗铜锣湾时代广场后面嘅Chez Bistro食午餐,真系好开心啊!呢间法式餐厅唔止价钱亲民,环境同气氛都好啱同朋友嚟食饭。餐厅嘅中午套餐好抵食,其中一个菜式系带子龙虾汁蟹肉意粉,真系好正啊!酱汁浓郁,虾肉鲜甜,意粉口感啱啱好,一啖落去真系好好味。我哋仲拣咗牛扒,烤得恰到好处,肉质鲜嫩,我哋叫咗medium rare,真系好好味。餐厅嘅汤都好正,我哋拣咗鲜蚝周打忌廉汤,一啖落去鲜甜多汁,加埋少少鸡肉,汤汁滑口香浓,真系好正!最令我印象深刻嘅系餐厅嘅绿茶tiramisu,一定要试呀!佢哋将传统嘅tiramisu加入绿茶味,口感清新,蛋糕层同埋绿茶饼层交替叠起,加上香滑嘅忌廉,真系一道好好味嘅甜品。总括嚟讲,Chez Bistro系一间值得一试嘅餐厅,价钱亲民,环境同服务都好好。下次我哋一定会再嚟呢度庆祝,期待餐厅会有更多新嘅菜式啦!