今日做完運動 去旺角獨享哩間西餐廳睇openrice d review 有個心心既圖案我好中意😍去到個心心已經冇左,不過好多好靚既聖誕裝飾去到係lunch 既時間,set lunch 既menu如下:個日心血來潮想食素,前菜嗌晒a+b+c😂😂個湯繼沙律後上,加左黑糊椒更加入味,好似薯仔忌廉湯既味道,好飲,冬天飲暖下個胃😆🍽藜麥火箭菜沙律最快上就係佢,值得一讚嘅係雖然唔算好多沙律汁但係易入口又幾好味喎,主要都係唔同嘅蔬菜同埋蕃茄仔咁🍽溫室菠菜苗伴帕爾馬火腿就咁睇個名我以為得火腿😂😂😂點知原來係沙律黎,個火腿同我哋平時食茶餐廳啲火腿有啲唔同,望落少少似煙肉,口感都幾易溶咁😁本身伴帕爾馬火腿已經係咸咸地,我覺得配埋清新嘅沙律啱啱好🤙🏻🤙🏻🍽主食:紅菜頭蓉意大利飯伴燒雜菜特登嗌咗個比較健康嘅主食,係正宗既risotto🤓🤓哩度既risotto 係跟正宗嘅煮法,所以個飯嘅texture係硬d. 如果想個飯軟身啲,要提前同職員講。味道方面,個飯係充滿紅菜頭汁,不過又唔會話特別好怪,最鍾意放棄但上面嗰幾條長長嘅菜,燒得好香脆,仲有瓜係底,夠健康🍽甜品:青蘋果mouse cake呢個mouse cak
今日做完運動 去旺角獨享哩間西餐廳
去到個心心已經冇左,不過好多好靚既聖誕裝飾

個日心血來潮想食素,前菜嗌晒a+b+c😂😂

🍽藜麥火箭菜沙律

🍽溫室菠菜苗伴帕爾馬火腿

🍽主食:紅菜頭蓉意大利飯伴燒雜菜

🍽甜品:青蘋果mouse cake
呢個mouse cake我覺得係嚟到呢度一定要試嘅,個mouse cake 好鬆軟,唔會話雪到好硬個隻,酸甜既味道令我覺得佢更適合作為前菜,超級開胃😆😆

🍽Drink: 蘋果肉桂茶
飲品方便選擇左健康嘅熱既蘋果肉桂茶,受得住肉桂味道嘅朋友可以不妨試吓,好refresh 既感覺😎

餐廳有啲似博物館,充滿着藝術氣息,staff好友善,夠細心,哩個affordable 既價錢有咁好嘅服務覺得好surprise😎😎下次帶埋另一半黎😆

Total: 161/1 person