2022-10-20
之前經過見到已經想食佢,但當時BOOK左其他餐廳食唔到🥲今次終於都食到啦!餐廳座位寬敞,裝修以日系風格為主,成個環境都好舒服😌由於選擇困難症嘅關係,就決定叫咗一個餐嚟食,咁就唔使特登揀啦🤪叫左二人前套餐 $588,包括左前菜、沙律🥗、壽司🍣、小食🥚、串燒🍢、炸物🍤、烏冬🥟、甜品🍮❤️田中血合 - 食落好似吞拿魚肉,鹹鹹地~🧡胡麻豆腐沙律 - 開胃沙律,蔬菜新鮮!💛壽司 - 包括赤身、中拖、大拖(每款兩件)、三文魚細卷🤓拖羅紅肉同埋脂肪比例均勻,入口更易溶化☺️💚海膽海鮮蒸蛋 - 海膽鮮味甘甜,蒸蛋非常滑👍🏻💙唐揚吞拿魚 - 食咁多炸物都未食過炸吞拿魚,今次真係一個新嘅嘗試,原來炸吞拿魚都幾好食😻如果有埋沙律醬就最好啦!💜日替串燒 4 串 - 包括有秋葵、冬菇、雞軟骨、大蔥&雞肉,燒得幾香🫶🏻特別鍾意冬菇,又淋又多汁!🤎稻庭烏冬 - 爽口彈牙,而家轉季嘅天氣食住熱辣辣嘅烏冬就啱啱好!💖紅豆鯛魚燒 - 好耐都冇食過啦!紅豆餡料十足,食到最後都有😳抵食!由於我哋冇叫嘢飲,店員成日同我哋fill 水,就憑呢個服務已經俾佢滿分,而且仲要每道菜都介紹,今時今日咁嘅服務真係well done👏🏻總括而言
❤️田中血合 - 食落好似吞拿魚肉,鹹鹹地~
🧡胡麻豆腐沙律 - 開胃沙律,蔬菜新鮮!
💚海膽海鮮蒸蛋 - 海膽鮮味甘甜,蒸蛋非常滑👍🏻
總括而言 (5個💚係最高)
好味指數 : 💚💚💚💚🤍
服務態度 : 💚💚💚💚💚
環境打卡 : 💚💚💚💚🤍
回頭指數 : 💚💚💚💚🤍
📍田中壽司
🏢荃灣楊屋道1號荃新天地一期UG樓37號舖
🕗星期一至日 12:00 - 16:30 / 17:30 - 22:00