2019-01-10
早日食到間的確唔錯,$228 一條友,任食 2 個鐘,除左有基本放題野食之外,仲有好多好多特色野食,呢個放題我最 like 就係生啤任飲,唔係間間都有,比啲乜茶乜汽水就算,瘋狂喪飲,最緊要係呢到嘅特色野食都係比較重口味,送啤真係一流,咁就話說黎到見到 2 個人去就送天麻燉魚皇湯,4 個就送麻辣烤魚盆或酸菜烤魚盆或蕃茄烤魚盆或羊腩煲,果到寫話價值 $198,另外我加左 $118 任食法國皇家生蠔,我就食左一打覺得回哂本,但呢個唔係事必叫你加,但你所決定加唔加,就係你嘅臨場表演食到幾多隻 🤡-刺身系列:三文魚、油甘魚、珍寶赤蝦、馬刀貝、北海道角螺、八爪魚、泰國生蝦、鮑片、希靈魚、象拔蚌、白玉豚-壽司系列:三文魚、魷魚、象拔蚌、甜蛋、蟹棒、甘蝦、油甘魚、北寄貝、赤貝、虎蝦、熟蝦、黑松露三文魚、黑松露油甘魚、腐皮、八爪魚、一口海膽、煙燻鴨胸、三文魚火炙、火炙左口魚、和牛火炙、甜蛋火炙、露筍火炙三文魚、鵝肝帶子、海膽玻璃蝦火炙、海膽醬火炙三文魚、海膽醬火炙蟹柳、火炙芝士魚生船、一口鰻魚、櫻花魷魚軍艦、芝士蟹籽軍艦、粟米沙律軍艦、蟹籽軍艦、芥辣八爪魚軍艦、蟹肉蟹膏軍艦、吞拿魚芝士卷、牛油果菠蘿鰻魚
壽司系列:三文魚、魷魚、象拔蚌、甜蛋、蟹棒、甘蝦、油甘魚、北寄貝、赤貝、虎蝦、熟蝦、黑松露三文魚、黑松露油甘魚、腐皮、八爪魚、一口海膽、煙燻鴨胸、三文魚火炙、火炙左口魚、和牛火炙、甜蛋火炙、露筍火炙三文魚、鵝肝帶子、海膽玻璃蝦火炙、海膽醬火炙三文魚、海膽醬火炙蟹柳、火炙芝士魚生船、一口鰻魚、櫻花魷魚軍艦、芝士蟹籽軍艦、粟米沙律軍艦、蟹籽軍艦、芥辣八爪魚軍艦、蟹肉蟹膏軍艦、吞拿魚芝士卷、牛油果菠蘿鰻魚卷、三文魚加洲卷、花之戀、海膽親子花之戀、蟹肉花之戀、龍蝦沙律花之戀、軟殼蟹卷、蟹籽手卷、京蔥吞拿魚腩蓉手卷、海膽甘蝦三文籽手卷、天婦羅炸蝦手卷、軟殼蟹手卷
小食系列:泰式酸辣鳳爪、涼拌青瓜、涼拌海帶絲、涼拌雲耳、紅油豬耳、胡麻菠蘿鮑魚粒沙律,青木瓜沙律,麻辣牛脷、中華沙律、燻油金魚、付味螺肉、芝麻涼拌海蜇、芝麻八爪魚
炸物系列:茄子天婦羅、日本蕃薯仔天婦羅、溫室南瓜天婦羅、溫室南瓜天婦羅、皇帝蟹棒天婦羅、大蝦天婦羅、芝麻炸雞翼、八味黃金豆腐、七味雞軟骨
燒物系列:炭燒豬頸肉、泰式魚露燒蝦、串燒牛柳、串燒雞肉、串燒豬柳、燒菠蘿、泰式燒羊腩、鹽燒三文魚
泰式料理系列:和味一口牛、飛天炒通菜、泰式炒什菜、辣椒膏炒卜卜蜆、泰式炒椰菜苗、泰式蝦餅、泰式魚餅、麻辣煮田螺、甘葉香蒜炒墨魚鬚、樟茶鴨、回味海辣蝦、鰻魚炒飯、干炒燒汁雞柳烏冬、冬陰公蝦湯、三文魚湯、白飯
🌟 總括黎講呢,呢個放題 228 係真心抵食,首先生啤任飲啦,麻辣田螺同辣炒卜卜蜆送啤一流,回本嘅系列有刺身海膽和牛鵝肝鮑片可以喪食,而佢地嘅天婦羅真係真心唔錯,即叫即炸,唔似外面咁凍哂,另外比較特別嘅呢到有泰式嘅料理,我本人都幾中意食重口味嘅嘢,真心當食餐泰餐都抵啦,另外呢到有到好嘅係電話落單,啲嘢食好快就到,唔會拖你時間,好啦,今日時間係咁多,冇咩事我唔想再打放題,除非真係值得介紹,打一篇好攰,我出返去先,再見 🤡