2019-11-04 79 浏览
我同我男朋友都好鍾意食日本菜,見到銅鑼灣新開左間日本餐廳,就決定去試下。餐廳應該係啱啱裝修完,環境好新淨。一出lift 就有職員招待我地,帶我地去吧枱坐。職員仲好細心俾個basket 我擺袋添 !Set lunch Menu有好多野揀,最後尾都係揀咗食佢既 Premium Sushi Platter,有10舊壽司+1個手卷,仲有包沙律,蒸蛋,麵豉湯同埋甜品。吧枱有兩位師傅幫我地準備壽司,壽司係一舊舊上架,好似置身於築地咁 食材方面好新鮮,亦都包含咗好多高級嘅惜才,例如係深海拖羅,鰤魚,海膽等等。師傅仲好細心,聽到我話唔食海膽就轉左個赤貝壽司俾我 !我最鍾意食就係個吞拿魚手卷,推薦!甜品方面我揀左綠茶雪糕,隔離仲配埋紅豆,滿足埋我另一個甜品胃Overall 我覺得呢餐係物超所值,絕對會再黎。下次會想試下佢既炸豬扒套餐,因為見到隔離個男士食覺得好吸引,哈哈 !

吧枱有兩位師傅幫我地準備壽司壽司係一舊舊上架,好似置身於築地咁

甜品方面我揀左綠茶雪糕,隔離仲配埋紅豆,滿足埋我另一個甜品