2019-11-06
今日嚟到旺角行街....忽然想食泰國菜~記得之前嚟過啊來泰式地道風味到食午餐,感覺幾好😛所以今次再嚟試下個晚餐先🤓夜晚八點半左右嚟到...入面坐滿人之餘,店外亦都有一啲人係到等緊添~由於太肚餓嘅關係,我哋兩個女仔都嗌咗超級多嘢食😂先嚟一個前菜-柚子蝦沙律🥗呢個係成餐最有驚喜嘅菜式🙈大量柚子肉,味道清甜...仲配咗一個酸酸哋嘅醬汁,非常開胃😆個沙律仲有三隻大蝦,好爽口🦐跟住落嚟就有兩款海鮮😚分別係咖喱炒蜆同汁燒魷魚筒🦑咖喱炒蜆個咖喱汁非常香濃,有好重嘅椰香味🤤每隻蜆都大大隻,好鮮甜🙌🏼至於魷魚筒就配咗一個酸辣醬汁,好好味~但係略嫌燒得唔夠香口同唔夠熱🙊唔少得嘅當然係主食...我哋嗌咗泰式suki炒粉絲配雞肉😂其實嗌嘅原因係因為個名聽落去幾特別同埋係餐廳推介😛粉絲味道偏酸,就唔係好啱我哋嘅口味🙊但配菜豐富,雞肉都夠滑🐥一餐一定要食下菜先夠健康...我哋就嗌咗一個馬拉盞通菜🌱味道啱啱好,食到底都唔會話好鹹,值得一讚👍🏼最後最後我哋每人仲嗌咗一個椰青🥥個椰青夠哂大個,啲椰青水多到滿瀉😍好清甜解渴🥰飲完之後就食埋啲椰子肉,十級滿足💕