2015-05-14 1224 浏览
起碼成日半年冇出過旺角!今日去開戲,就順便食個飯。兆萬中心不嬲都係搵食聖地,大量放題任君選擇,一於試下高人氣嘅八幡屋!七點幾嚟到已經幾乎滿座,係門口等咗一陣就入得喇。假期前夕就 $208,我哋仲加咗 $40 升級添。(見佢升級都幾吸引)升級就有多幾隻貴價刺身食,仲有我最愛嘅甜蝦同生蠔!!幾乎樣樣升級都叫晒咁濟,呢40蚊都抵加嘅!升級仲有和牛壽司,同行朋友係食肉獸,呢個就最啱佢心水。油甘魚刺身、珍寶帆立貝、赤蝦、生蠔!!好味,由其是隻蝦勁大隻,生蠔佢加咗少少豉油吊味,夠新鮮!基本上我淨係食帆立貝、赤蝦、生蠔都夠返本呵呵呵。就算普通刺身都相當出色,三文魚好肥美啊~不過普通同升級嘅甜蝦都幾大分別架,所以升級抵食!講完好味嘅刺身,又講下放題必食嘅燒物炸物。八幡屋嘅燒物都做得唔錯,仲要好快就黎!雞軟骨就普通野啦,但有個薯絲蝦好好味!薯仔好淋,同隻蝦又幾match喎!仲有燒秋葵,唔係度度有得食架!一般食放題都好少食壽司,費事撐飽晒呀嘛!不過見到隔離枱嘅壽司手卷好似好正,所以都嗌咗少少。海膽唔腥,紫菜亦脆,好味。火炙壽司亦係我嘅最愛!三文魚腩同左口魚邊就最正,始終都要夠油脂先好味!不過食到呢度就畀我
柚子和牛壽司
升級刺身
不過普通同升級嘅甜蝦都幾大分別架,所以升級抵食!
不過食到呢度就畀我發現咗一個秘密。原來八幡屋好鍾意將食物變成一幅畫~~~

好有詩意嘅花之戀樹
花之戀、火炙左口魚邊
冬菇焗蠔笑哈哈*_*
甜品仲食咗焦糖菠蘿、大福,焦糖係我最愛冇得輸!
2015-04-30