2016-08-03 247 浏览
今次同朋友去銅鑼灣諗試試新菜色,就到這家瑩壽司日本料理店舖裝飾很有日本feel, 例如有屏風,日本鼓,日本酒等等裝飾首先點了一個刺身拼盤,當中包括三文魚,鰹魚,牡丹蝦,八爪魚,劍魚腩,所有刺身都好鮮味,刺身切得好厚,同一般壽司鋪食的刺身好太分別。另外叫了刺身沙律,有三文魚,鰹魚,牡丹蝦等等,另外加上蔬菜後再加上少許甜醋,都幾開胃之後是辣汁三文魚卷,三文魚加上牛油果再點辛辣汁,口感幾清新,汁不會太辣,怕辣既朋友都可以試。溫泉玉子流心芝士炸雞,作為芝士迷的我當然叫一客,炸雞加上流心芝士,真的挺好食,有驚喜,你看我玩得多開心,真係又玩得又食在一起得,三隻都只係$68 ,十分抵食。串燒方面,我們點了燒牛舌,燒雞亦,燒牛豚肉蘆筍串,都算不過不失啦,但我個人喜歡吃豚肉蘆筍串,因為感覺上較清新。另外見到餐牌有鮮榨雪梨汁買一送一優惠,味道非常fresh還有一個味噌胡麻雞肉串,雞肉都算入味,而且非常香口。埋單5xx左右,價錢尚算抵吃。
今次同朋友去銅鑼灣諗試試新菜色,就到這家瑩壽司日本料理
另外見到餐牌有鮮榨雪梨汁買一送一優惠,味道非常fresh
還有一個味噌胡麻雞肉串,雞肉都算入味,而且非常香口。
埋單5xx左右,價錢尚算抵吃。
2016-07-06