2017-09-20 107 浏览
今日約咗朋友食飯,想食雞煲但唔想食任食。因為想坐得舒服啲同埋唔想太嘈。諗左好耐,揀左依間米走雞。貪佢方便就腳!一入到去,內在環境好舒服,唔會好多油煙,啲位又好闊落。坐低未叫野食,已經加曬分!好,坐左一陣就睇menu!雞煲有兩款選擇,食完再加湯食火鍋!我地見隔離枱個麻辣好出色,就叫左個試下!火焰麻辣($148)小一黎到,終於知道點解叫火焰麻辣。因為真係有火!雞煲上面有藍色既火,睇到都覺得有鑊氣!麻辣香味隨之散發出來,正!雞件全部好滑,好有新鮮雞味。仲要冇雞腳雞脛,唔會冇肉食!辣味都岩岩好!好食!食完之後就加湯,為左避免加湯沖淡辣味,佢有選擇加豬骨湯定辣湯。好細心!我就加左落湯渣到成枱都係餸!等我逐個送講下!首先一定要講個特級雪花肥牛!牛味好濃,好滑身!食落口未至於入口融化,但都融左一半!油脂分布都唔錯,唔會食到好韌!好驚喜!之後就到炸響鈴好有質素既響鈴。有豆香,又炸得好夠乾食,夠曬脆。加埋個辣湯食,unbelievable!!!必食!再黎多個豆製品,豆腐食得出係布包豆腐,夠滑身但又唔會散到一舊舊,好食又健康!之後仲有個好出色既滑雞件個滑雞件我建議食完雞煲未加湯之前落落去,吸收曬麻辣味,又
火焰麻辣($148)小
我就加左落湯渣到成枱都係餸!
等我逐個送講下!
首先一定要講個
特級雪花肥牛!
之後就到
炸響鈴
再黎多個豆製品,豆腐
食得出係布包豆腐,夠滑身但又唔會散到一舊舊,好食又健康!
之後仲有個好出色既滑雞件
個滑雞件我建議食完雞煲未加湯之前落落去,吸收曬麻辣味,又啖啖肉。超級正!
其他既丸同餃都好唔錯!
總括成餐都好好味,坐得又舒服。重點係,價錢唔貴!
三個人都係七百蚊有找,下次會再食!