2020-07-17
要拎野比朋友,難得去到大圍,一定好搵一間小店食下補番數,朋友帶左我去一間平時成日去嘅西餐廳食野。黎到西餐廳當然要食扒啦~ 滿足一下自己食肉獸嘅心態,無肉不歡~意式田園沙律配煙燻鴨胸我地叫左碟沙律食,食沙律最驚就係又霉又唔新鮮,而呢到啲沙律菜好爽口又新鮮,咬落去”索索聲”,加埋煙燻鴨胸作點綴,煙燻鴨胸口感鮮嫰,鹹香味好足,有好香嘅煙燻味,味道好香濃,同清新嘅沙律做配搭,味道岩岩好。紐西蘭肉眼扒我好鍾情肉眼扒,因為質地會比教軟腍易咬,而呢到嘅紐西蘭肉眼扒口感都一樣好軟腍之餘食落又無咩根,牛味仲濃郁,幾好味,點埋個醬汁,更加惹味。薯角炸得好香脆,入面仲有好多薯肉,薯味幾香,朋友都忍唔住係咁食。雜菜微微焗過,無咩特別調味,有份焦香味,點個醬汁食就VERY GOOD喇~
意式田園沙律配煙燻鴨胸
紐西蘭肉眼扒