2017-12-20
天氣驟降 火鍋最合時。我和老公是火鍋常客 任食 半任食 散叫 都鐘意 各有各優點。今晚朋友介紹半自助火鍋 又海參又花膠翅 任食2.5小時 都是$300有找 即管試下~ 位於荃灣大鴻輝中心 地點方便。餐廳環境乾淨企理 卡位為主 坐得幾舒服。醬料 飲品 蔬菜都是自助的。醬料基本的都很齊全 特別推介特製XO醬 香辣惹味。紅燒花膠翅 & 鮑魚拼海參 & 刺身拼盤~ 花膠翅幾濃味 亦真是有花膠魚翅可以食得到。海參鮑魚亦都炆得幾入味 二百幾蚊 有咁樣既前菜 真心抵。刺身拼盤質素都可以 帶子很鮮甜~然後就是食雞煲既時間~ 微辣。雞煲香氣撲鼻 花椒八角 芫茜芹菜蔥頭等很足料 所以雞煲是入味的。雞件份量很多 差點都食唔曬。如果喜歡雞煲繼續打邊爐的朋友 可以加上湯。亦可以選擇轉湯底。我們揀左芫茜皮蛋豆腐湯底 夠下火。湯底的皮蛋好多而且好正。以人頭計的海鮮拼盤&安格斯肥牛登場!大蜆 花甲 海蝦 蠔 龍躉。全部都好新鮮 特別喜歡龍躉魚 清甜肉質又嫰。肥牛好濃的肉味 唔會太肥。火鍋配料任食 基本的都有齊。坦白說 前菜、雞煲、海鮮已經食到好飽 配料只是點了少量。墨魚滑爽口彈牙 推介。火鍋不能少的響鈴。泡菜餃子幾特
墨魚滑爽口彈牙 推介。火鍋不能少的響鈴。泡菜餃子幾特別 辣辣地 又爽脆 不妨試試~