2024-02-17 290 浏览
今日一家四口食午餐,嚟到黄金海岸,发现呢度嘅餐厅食物价钱都偏贵,好彩揾到呢间酒楼,唔使等位,价钱合理。叫咗马拉糕、新鲜热辣,非常松软,甜甜地,好好味。香煎萝卜糕,比较林,有虾米、腊肠,好足料。豉椒金钱肚,金钱肚好有赵口,好入味,豉椒汁好香浓,下面仲有白萝卜做配菜,同样吸收晒豉椒汁,好惹味。脆皮叉烧包,系餐包嘅质感,上面有菠萝包嘅脆皮,入面系叉烧馅,几特别。春风得意肠粉,香滑嘅肠粉包住脆卜卜嘅油炸鬼,食入口感觉好特别。凤爪排骨饭,原个煲仔上枱,排骨好滑,加上鼓油汁好正。甜品桂花炖蛋白,蛋白非常香滑,上面加咗桂花同埋糖浆,超好食,非常推介。总结,一家四口连埋茶钱+1,$400有找,食物质素高,性价比高。仲有对住黄金海岸嘅靓景来食,再加分。

叫咗马拉糕、新鲜热辣,非常松软,甜甜地,好好味。

香煎萝卜糕,比较林,有虾米、腊肠,好足料。

凤爪排骨饭,原个煲仔上枱,排骨好滑,加上鼓油汁好正。