2017-10-23 268 浏览
小弟未食过怀石料理, 女朋友话带我去见识下世面,就带左我去金钟D间HATSU试下我地就叫左个龙虾餐, 贪佢咩都有得食刺身是晚精选既刺身分别系油甘鱼, 拖罗同埋带子, 油甘鱼鱼味香浓, 带子好鲜甜, 拖罗油脂味好香, 全部都好新鲜!前菜玉子烧+豆腐, 玉子烧好札实, 似似地系筑地食过果个, 而豆腐都几滑,加少少豉油都几好味和风沙律D个柚子味好香, 用柚子味带出清新口味, 做前菜岩晒蛤肉士瓶汤我起初以为系比茶我, 原来系汤黎, 好得意, 饮落几清甜, 入面有唔少蛤肉同昆布, 几多料寿司左口鱼超甘香, 墨鱼都几新鲜, 最估唔到系有海胆, 而且仲有唔少海胆! 好鲜软壳蟹天妇罗原来唔只软壳蟹, 仲有唔少南瓜, 青椒等等, 本身我麻麻地软壳蟹, 但佢D个整得几香口, 我觉得好好食喎香草烧广岛蚝只蚝烧完都几大只, 而且个汁又唔会盖住蚝既鲜味, 香草更带起左成个味道海胆烧龙虾用海胆去提升龙虾既鲜味, 而且用烧既方法去煮好香口, 而且龙虾都几多肉下, 好好味甜品最後有个雪糕作结尾原本我以为怀石料理一定唔饱, 打算去对面老M度食多个餐, 但原来食完D个餐已经好饱, 样样分量都有咁上下, D个价食到D咁既质
小弟未食过怀石料理, 女朋友话带我去见识下世面,

就带左我去金钟D间HATSU试下
我地就叫左个龙虾餐, 贪佢咩都有得食

刺身

前菜

和风沙律

D个柚子味好香, 用柚子味带出清新口味, 做前菜岩晒

蛤肉士瓶汤

寿司

软壳蟹天妇罗

香草烧广岛蚝

海胆烧龙虾

甜品

最後有个雪糕作结尾

原本我以为怀石料理一定唔饱, 打算去对面老M度食多个餐, 但原来食完D个餐已经好饱, 样样分量都有咁上下, D个价食到D咁既质素既怀石料理真系抵
2017-10-19
  • 怀石料理龙虾2人晚餐