2023-03-23
📍 香港永年車仔麵茶冰廳 (沙田)沙田沙田正街18號新城市廣場L1樓113號舖成日以為永年得車仔麵食,行過聽到佢播住充滿懷舊味道既廣東話歌🎶🎶即俾佢吸引住停低望一望佢個餐牌!有個好抵食既鐵板餐,仲要超豐盛😋😋😋🧀👉慢煮鐵板2人套餐 (餐湯或沙律x2,二款自選主菜同二款自選小食,二杯飲品)💰438😋😋😋😋.5/5✨ 雞扒鹹魚凱撒沙律佢個沙律都幾大份下! 雞扒大大塊!仲有好多香脆既麵包粒,最特別係佢有鹹魚,啲鹹味同沙律一齊食都幾特別,份外惹味💓✨ 牛油果薯仔蝦沙律🥗望落去都覺得唔錯❗️面頭有三隻大蝦,大蝦去曬腸,食落好爽彈鮮味,新鮮既沙律菜加埋牛油果薯仔,另外配上千島沙律醬汁,好開胃☺️☺️,兩個沙律同樣岀色✨懷舊蝦多士即叫即整好鬆化,蝦肉夠曬彈牙,配埋沙律醬又係不可抗拒既港式小食💓✨ 秘製瑞士雞翼瑞士雞翼,滷得超入味,睇佢顏色就知入味!食落甜甜地,肉質軟嫩唔乾😆😆✨ 美國安格斯封門柳美國安格斯封門柳揀咗5成熟,醬汁揀左黑椒汁,牛柳都幾腍,肉質好軟嫩,牛肉味濃郁可口,入口肉汁同少少辣嘅黑椒一齊食都幾夾,另外仲有炒雜菜同菇,而炒雜菜係有調味😋😋😋😋✨ 西班牙熟成骨白毛豬原本想叫雜扒但我揀錯左叫左豬
沙田沙田正街18號新城市廣場L1樓113號舖
👉慢煮鐵板2人套餐 (餐
湯或沙律x2,二款自選主菜同二款自選小食,二杯飲品)
💰438
😋😋😋😋.5/5
✨ 雞扒鹹魚凱撒沙律
魚,啲鹹味同沙律一齊食都幾特別,份外惹味💓
✨ 牛油果薯仔蝦沙律🥗
✨懷舊蝦多士
✨ 秘製瑞士雞翼
✨ 美國安格斯封門柳
✨ 西班牙熟成骨白毛豬
原本想叫雜扒但我揀錯左叫左豬🤣🤣不過又幾驚喜!有成兩大塊!😆😆個豬都幾瘦但食落!完全唔會鞋口!仲要都好多汁下💓💓💓醬汁要咗永年招牌辣椒汁醬汁,幾特別食落辣辣地,好惹味
✨凍檸茶
食港式嘢必叫,茶底夠香濃,仲可以叫走甜少冰,岩曬我😆😆😆
回頭:YESYES,環境好開揚,又有好歌聽,食物份量又多😆😆nice😋😋價錢又合理。性價比高之選!餐單上仲有好多香港小食,仲有車仔麵都好吸引💓💓💓😆😆😆
#kermit食在沙田